Scheidsrechter Vertenten floot een grote kans voor Cyriac af wegens buitenspel. Wij maken even duidelijk waarom dit een foute beslissing was. Het reglement zegt dat alles draait om wie de pass gaf. De scheidsrechter moet dus beslissen wie dat was. In dit geval: was dat Kums, of niet? Als het om een afgeweken bal – een deviatie – gaat, komt de pass van de speler van KV Oostende. In dat geval zou het buitenspel zijn, het feit dat het doel een andere teammaat was, doet niet ter zake. Vertenten beoordeelde de fase op deze manier, buitenspel dus.

De 'pass' kwam wel van Kums, en daarom is het geen buitenspel. Hij ging voor de bal, die uiteindelijk bij Cyriac terechtkwam. Uiteraard niet het doel van Kums, maar dat maakt niet uit. De speler van Oostende was nl. ook niet van plan om Cyriac te bereiken.

Geen buitenspel was dus de correcte beslissing geweest.

Advertentie