Ryota Morioka is onze tweede Jupiler Pro League-Speler Van De Week. De Japanner was al voor de tweede week op rij belangrijk voor Waasland-Beveren. Afgelopen weekend hadden de Waaslanders een punt te danken aan hun goudhaantje, die deze week met zijn 2 goals voor een gelijkspel zorgde tegen KV Mechelen.

Morioka zette afgelopen zaterdag de 1-0-voorsprong op het bord tegen KV Mechelen. Jans bracht de bal goed voor doel, waardoor de Japanner de bal knap in doel kon koppen. Malinwa maakte wel al snel gelijk, maar vlak na de rust zorgde Morioka alweer voor het tweede doelpunt van de Waaslanders. Iedereen bij KVM vergat Morioka, dus was het voor hem een koud kunstje de bal in doel te werken. De Japanner had de aanval in eerste instantie zelf opgezet. Morioka kon bijna de man van de match worden, maar dat was buiten Mats Rits gerekend, die nog voor het 2-2-gelijkspel zorgde.

Ook Dodi Lukebakio speelde een goede wedstrijd met Charleroi. De Anderlecht-huurling won samen met zijn teammaats met 2-5 op Moeskroen en kon bovendien ook nog 2 keer scoren. Een knap afstandsschot, dat zeer hard was, waardoor Buttez’ redding niet volstond en de bal in doel verdween. Zijn tweede was maar een binnentikker, Lukebakio stond helemaal alleen vrij en kon makkelijk scoren op aangeven van David Pollet. Bij Standard bewezen doelpuntenmakers Junior Edmilson en Paul-José Mpoku ook alweer hun waarde met fraaie acties en knappe passes.

Advertenties