We zijn amper 2 speeldagen ver in de Jupiler Pro League en het eerste trainersontslag is al een feit. Sint-Truiden heeft haar trainer Bartolomé Márquez Lopez aan de deur gezet. Interne strubbelingen zouden de oorzaak van het ontslag zijn. 

Sportief begonnen de Kanaries goed aan het seizoen. Er werd op de openingsspeeldag gewonnen van AA Gent met 3-2. Dit weekend gingen de Truienaars de boot in en tegen Zulte-Waregem met 2-0, maar met een 3 op 6 en een voorlopige 8ste plaats konden ze in Haspengouw niet klagen.

Geen vuiltje aan de lucht zou je dan denken en op naar de wedstrijd tegen Standard, maar dat blijkt nu dus niet helemaal te kloppen. Intern zou de samenwerking tussen de Spaanse coach en de rest van de stafleden/spelers niet altijd vlekkeloos verlopen zijn. Zo verliep de communicatie in het Engels moeizaam en ook de visie tussen beide partijen was niet altijd dezelfde.

Maandagvoormiddag werden de spelers en de andere stafleden op de hoogte gebracht van het ontslag. Enkele weken geleden werd er ook al afscheid genomen van zijn assistent Ramon Caldere, die toen om wille van persoonlijke redenen terugkeerde naar Spanje.

Zo hebben ze in Sint-Truiden al vroeg in het seizoen kopzorgen en moeten ze op zoek naar een nieuwe trainer. Vorige week raakte bekend dat de Zuid-Limburgers op lange termijn wel eens in Japanse handen zouden kunnen vallen. Of het ene nu met het andere te maken heeft of zal hebben is afwachten geblazen.

Advertenties