TRANSFER: Davy Pröpper naar Brighton & Hove Albion

Brighton & Hove Albion heeft Davy Pröpper overgenomen van PSV. De Engelse club promoveerde afgelopen seizoen naar het hoogste Engelse niveau. Pröpper speelde de afgelopen twee seizoenen voor PSV, de Eindhovenaren krijgen ongeveer 15 miljoen euro voor de 25-jarige middenvelder.

PSV wil het exacte bedrag van de transfer niet bekend maken, maar technisch directeur Brands gaf aan het bedrag vergelijkbaar is met het bod van Zenit, afgelopen winter. De Russische club bood destijds zo’n 15 miljoen euro voor de middenvelder. Eurosport meldt echter dat het bedrag eerder rond de 6 miljoen pond, zo’n 6,6 miljoen euro, ligt. Hij is al door de medische keuring en daarmee is de transfer volledig afgerond.

Pröpper verlengde zijn contract afgelopen zomer tot 2020 bij de club waar hij in twee jaar 16 keer scoorde. Door het mislopen van Europees voetbal kwam PSV te kort in de begroting, daarom moest een van de spelers verkocht worden. PSV werd door NK Osijek uitgeschakeld, de Kroatische club won twee keer, met 1-0 en 0-1.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.