De finale van het EK voor vrouwen heeft een kijkcijferrecord gebroken. 5,3 miljoen mensen zagen hoe de Nederlandse vrouwen het EK wonnen, nog nooit keken zo veel Nederlanders naar het damesvoetbal.

Het oude record komt ook van dit seizoen, 3,3 miljoen mensen zagen hoe Nederland Engeland versloeg met 3-0. De kwartfinale werd ruim twee miljoen keer bekeken en ook alle poulewedstrijden werden door meer dan twee miljoen mensen bekeken.

De wedstrijd zelf werd 4,1 miljoen keer bekeken, toen bleek dat Nederland ging winnen begonnen mensen massaal te kijken. Daarna stegen de cijfers dus nog met ruim 1,2 miljoen, tot het hoogtepunt van 5.367.000 kijkers. De nabeschouwing werd ook nog door 4,5 miljoen mensen bekeken. De Nederlandse vrouwen wonnen in de finale met 4-2 van Denemarken en mogen zich Europees kampioen noemen.