Manchester City nam vorig seizoen afscheid van trainer Manuel Pellegrini en nam vervolgens Pep Guardiola aan. De oefenmeester kwam over van Bayern München, waar hij al 3 jaar actief was. In zijn eerste seizoen bij City wist de Spanjaard voor het eerst in zijn trainerscarrière geen prijs te pakken. Middenvelder Yaya Touré heeft echter veel vertrouwen in volgend seizoen, volgens hem moeten concurrenten op gaan passen.

“De denkwijze van de trainer is om goed te spelen en te winnen, alleen winnen is niet genoeg. We willen dat de fans het naar hun zin hebben en we doen daarvoor ons best. Bij Barcelona was ik al gewend om op die manier te spelen. Ik ben het type speler met veel ervaring. Ik heb dus geluk dat ik al eerder onder Pep (Guardiola) speelde bij Barcelona, ik weet dus wat hij wil. “ zo zei de inmiddels 34-jarige Touré.

“Ik denk dat het vorig seizoen nog wat te moeilijk was voor sommige spelers om de tactiek van de trainer te snappen, maar nu weten de meeste spelers wat de trainer bedoelt. De nieuwe spelers moeten zich snel aanpassen, want dit jaar gaat zwaar worden. We hebben geen tijd meer om te leren. We moeten er zo snel mogelijk staan en moeten scherp en klaar zijn om te spelen.

Advertenties