In het verleden speelden de twee topteams al 10 keer tegen elkaar, daarnet vond dus de elfde ontmoeting plaats. Vier van deze voorafgaande ontmoetingen werden beslist in het voordeel van Real Madrid, slechts twee in dat van de Red Devils. De Koninklijke kon vanavond opnieuw geschiedenis schrijven door twee maal op rij de Europese Super Cup te winnen, en dat heeft het ook gedaan. Het versloeg Manchester United met 2-1.

Meer dan 35.000 mensen konden vanavond het voetbalspektakel in het Macedonische Skopje bijwonen. Voor de eerste helft begint vindt er een mooie maar bescheiden ceremonie plaats, waarin de plaatselijke bevolking zijn cultuur aan de rest van de wereld kan tonen. Naast de dansers kreunen ook de spelers, aan Lukaku’s shirt te zien, onder de immense hitte.

Om 20.45u kan de wedstrijd dan eindelijk van start gaan. In de beginfase is het spel van Real Madrid atypisch te noemen: het start eerder afwachtend en terughoudend. Nog geen 10 minuten later komt ook de Koninklijke in de match en lijkt de aanval geopend. Na een counter van Man U komt Real nog even in moeilijkheden, maar die worden al snel uit de wereld geholpen door een stuntelig schot van Paul Pogba. Dat United-verdediger Lindelöf te traag is wordt al snel opgemerkt door de Real Madrid-voorhoede, en er ontstaan meer en meer kansen voor de Spanjaarden. In minuut 23 weet Casemiro dan eindelijk het ijs te breken. Eerder belandde zijn kopbal al op de lat, maar nu weet hij wel af te drukken na een uitstekende voorzet van Carvajal. Real kan dominant de waterpauze ingaan, en het blijft overwegend dominant tot aan de rust.

Het zijn de Spanjaarden die het fitst uit de kleedkamer komen. Kort na de rust volgt er een enorme kans voor Toni Kroos, maar die stuit op de bakstenen muur genaamd David De Gea. Het mooie, glasheldere spel van Real na de rust werpt al snel zijn vruchten af, want in minuut 52 kan Isco na schitterend samenspel op assist van Gareth Bale afdrukken. Nog geen minuut daarna volgt een onwaarschijnlijke misser van Romelu Lukaku, en na 56 minuten komt Fellaini als tweede Belg het Engelse team versterken. Ander Herrera moet plaats ruimen. Nog geen 5 minuten later volgt er al een harde pegel van Bale tegen de lat, en in minuut 62 kan het elftal van Mourinho dan eindelijk de nul van het scorebord vegen: Lukaku maakt van dichtbij de 2-1. Hierna volgen nog maar weinig kansen voor de beide teams en het vuur lijkt uit de wedstrijd. Na de drinkpauze in minuut 73 mogen Marco Asensio en Lucas Vazquez komen proberen de wedstrijd de doodsteek toe te dienen, en die eerste slaagt daar ook nog bijna in. De laatste grote kans voor Man U om verlengingen af te dwingen heeft Rashford in minuut 80 op zijn schoen, maar die verzuimt af te maken. Cristiano Ronaldo mag na zijn vakantie slechts 10 minuten spelen, en zorgt er samen met zijn teamgenoten voor dat de Red Devils ondanks de 7 minuten extra tijd niet langszij kunnen komen. Real Madrid gaat zo met haar vierde Europese titel in 2 jaar tijd aan de haal.

Advertentie