Door het samenwerkingsverband tussen Manchester City en NAC Breda wisten de Bredanaren een hoop spelers vanuit Engeland te huren. Coach Stijn Vreven wist NAC Breda al naar de Eredivisie te brengen en staat in België bekend om zijn toevoeging van motivatie en discipline bij zijn spelers, hij lijkt dus de perfecte leermeester voor de nog wat jongere spelers te zijn. Maar wie zijn de Engelse “nieuwkomers” nou precies en wat hebben ze in hun carrière al bereikt?

Pablo Marí
Wellicht de meest volwassen speler van de groep is Pablo Marí. De inmiddels bijna 24-jarige centrale verdediger werd door Manchester City in 2016 pas overgenomen van Spaanse 2de klasser Gimnàstic de Tarragona, dat hem 3 jaar eerder transfervrij oppikte uit de jeugd van RCD Mallorca. Afgelopen seizoen werd de Spanjaard vervolgens verhuurd aan FC Girona, dat 2de werd en vanaf komend seizoen dus in LaLiga speelt. De linkspoot zelf speelde echter slechts 9 wedstrijden mee. Echt veel ervaring op een hoog niveau heeft Marí dus nog niet, desondanks kreeg hij de aanvoerdersband aangewezen. De verdediger is met zijn 1.91 meter erg sterk in zowel de lucht als in duels.

Thierry Ambrose
De 20-jarige Thierry Ambrose kwam vanuit de jeugd van Auxerre in 2013 naar Manchester City. Hij speelde daar vervolgens 2 jaar bij het U18-team, om vervolgens door te stappen naar het U21-team, wat tegenwoordig het U23-team heet. De behendige spits scoorde in beide jeugdelftallen vrij gemakkelijk, en ook in de voorbereiding van dit jaar bij NAC liet hij zien te weten waar de bal in moet. Hij is daarnaast een speler die het ook niet erg vindt om een medespeler een goal te gunnen door de bal af te leggen. Ook een rol als rechtsbuiten kan de Fransman daarom prima vervullen.

https://www.instagram.com/p/BVz3HM3l0Y5/?taken-by=thierryambrose68

Angeliño
Een van de meest veelbelovende spelers is José Ángel Esmoris Tasende, beter bekend als Angeliño. Manchester City trok de portemonnee al in 2013 voor de Spanjaard, die toen op een pas 16-jarige leeftijd al voor 4,5 miljoen euro werd overgenomen uit de jeugd van Deportivo la Coruña. Na 2 jaar in de Manchester City-jeugd was het vervolgens tijd voor wat meer speeltijd. Hij werd verhuurd aan respectievelijk New York City FC, FC Girona en RCD Mallorca. Bij eerst- en laatstgenoemde was de linksback al meteen een vaste waarde. Angeliño is daarnaast tevens slechts 1 van de 2 spelers in dit rijtje die al speelminuten voor het eerste elftal van Manchester City maakte. Hij viel in bij de Champions League-wedstrijd tegen FCS Bucuresti en de FA Cup-wedstrijd tegen Aston Villa en mocht in de basis beginnen in de Premier League-wedstrijd tegen Swansea City. Hij is het stereotype van de moderne back: snel, behendig, aanvallend en met een goede voorzet.

View this post on Instagram

🦁

A post shared by Angelino (@angelino_69) on

Thomas Agyepong
De voor de meeste mensen bekendste speler in dit rijtje is Thomas Agyepong. Hij speelde namelijk al eerder in Nederland voor FC Twente en NAC Breda. Manchester City nam de Ghanees 2 jaar geleden vanaf zijn geboorteland over, hij kwam over van de acadamie met de prachtige naam: Right to Dream. De academie is gevestigd in zowel Europa, de VS en West-Afrika, en bestaat om jonge spelers, die vaak te arm zijn om bij een echte voetbalploeg te gaan spelen, een kans te geven. Manchester City haalde al tal van spelers weg bij de Ghanese vestiging, waarvan Thomas Agyepong een van de meest veelbelovende is. De rechtsbenige buitenspeler kwam na zijn komst in 2015 direct op huurbasis over naar FC Twente. Daar speelde hij in totaal 14 wedstrijden mee, waarin hij 1 keer scoorde en 1 assist gaf. Hij kreeg in dat jaar echter veel last van blessures, waardoor hij bijna 250 dagen niet kon spelen. Vorig seizoen werd de pijlsnelle speler ook al verhuurd aan NAC Breda, waar hij een stuk beter seizoen doormaakte. Hij speelde op de links- dan wel rechtsbuitenpositie haast iedere wedstrijd mee. In totaal 32 wedstrijden scoorde hij 3 keer en gaf hij 4 assists. De 20-jarige mag het dit seizoen dus nog een keer gaan proberen bij NAC.

Paolo Fernandes
Paolo Fernandes is een van de weinige spelers in dit rijtje die dit seizoen pas zijn eerste huurperiode gaat meemaken. Hij speelde tot nu toe 4 jaar in de Manchester City-jeugd, waar hij in 2013 vanuit de jeugd van Real Zaragoza overkwam. De bijna 19-jarige middenvelder is een echte alleskunner. Het schot, de passing, de dribbel, alles heeft deze linkspoot in huis. Hij is dan nog wel wat aan de jonge kant, maar kan grote stappen gaan maken dit seizoen. De Spanjaard kan naast zijn rol op het middenveld ook als rechtsbuiten spelen.

https://www.instagram.com/p/BWr6K18FQLV/?taken-by=paolofernandes_

Manu García
De tweede speler die al minuten in het eerste elftal van Manchester City heeft gemaakt, en tevens al een bekende, is Manu García, ook hij speelde vorig seizoen namelijk al als huurspeler bij NAC. Na 3 jaar Manchester City, dat hem in 2013 overnam van Sporting Gijón, werd het ook voor García tijd voor een uitleenbeurt. De Spanjaard werd in eerste instantie aan Deportivo Alavés uitgeleend, maar doordat hij daar in een half jaar tijd slechts 1 invalbeurt kreeg, werd hij door Manchester City teruggehaald. Het laatste half jaar speelde hij dus in Breda. Vanuit het middenveld was García afgelopen seizoen een van de smaakmakers in de Jupiler League. Iedere wedstrijd mocht hij meedoen, slechts eenmaal als invaller. De rechtspoot is vooral goed met de bal aan de voet en in de passing, van waaruit hij vorig seizoen in 23 wedstrijden 9 assists gaf. Als de 19-jarige weer net zo goed speelt als vorig seizoen, gaat hij ook dit jaar weer een genot worden om naar te kijken.

James Horsfield
Dan wel niet gehuurd, maar toch echt een nieuwkomer van Manchester City. James Horsfield is de enige speler die permanent overgenomen werd van Manchester City, en dat zegt eigenlijk genoeg. De Engelsman komt uit de jeugd van City zelf, maar kon in zijn tijd nog niet echt imponeren. De 21-jarige begon zijn carrière als middenvelder, maar werd door zijn tekortkomingen al snel omgeschoold tot een rechtsback. De Engelsman werd in 2015 uitgeleend aan de Engelse 3de divisionist Doncaster Rovers, maar werd na een maand al weer teruggehaald. Afgelopen winter mocht Horsfield op proef komen bij NAC, de club huurde hem vervolgens een half jaar. In de Jupiler League leek hij echter wel op zijn plek, hij speelde een prima half jaar. Manchester City zag echter geen toekomst in de speler en liet hem dus permanent vertrekken naar NAC. Het is nog de vraag in hoeverre hij ook in de Eredivisie zijn mannetje staat.

Advertentie