Afgelopen weekend ging in België de Proximus League van start. Een week na het openingsweekend in 1A mochten de tweedeklassers ook aan de bak. In het openingsweekend werden in totaal 14 doelpunten gemaakt. Vanaf dit seizoen gaan wij na elk voetbalweekend op zoek naar het doelpunt van de week. Uit de 3 onderstaande keuzes kunnen jullie, onze lezers, bepalen welk doelpunt verkozen wordt tot doelpunt van de week.

Guillaume François (Beerschot Wilrijk), de 3-0 thuis tegen Union.

In de openingswedstrijd van 1B kwam promovendus Beerschot Wilrijk meteen zeer goed voor de dag. De Ratten wisten Union SG te verslaan met 3-0. Aan de rust stond er al een 2-0-tussenstand op het bord, maar Beerschot wilde meer. Op het uur kwam via een verdedigend been de bal bij Guillaume François. De verdediger van paars-wit nam de bal fijn aan met de binnenkant van de voet. François had nog een seconde over om de bal nog een keer te laten botsen en hem dan met de wreef binnen te knallen. Saussez had zichzelf al 2 keer moeten omdraaien, maar aan de bal van François was geen houden aan. De Mannekes mochten dus meteen een overwinning vieren en gaan vol vertrouwen naar de derby tegen Lierse kunnen toewerken.

Beerschot
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

Sabir Bougrine (K Lierse SK), de 0-1 op het veld van OH Leuven.

Op zaterdag werd er in het hernoemde stadion van OH Leuven, het King Power at Den Dreef-stadion, meteen een topper gespeeld tussen Leuven en Lierse. De bezoekers kwamen op voorsprong dankzij jongeling Sabir Bougrine. De speler wist vorig seizoen al enkele keren een basisplaats te veroveren, maar had lange tijd last van een kwetsuur. Nu liet Bougrine zich meteen weer zien in het nieuwe seizoen. De middenvelder van Lierse kwam op het middenveld aan de bal door een goede interceptie. Bijna naar voren joggend leek hij rustig zijn tijd te nemen om zijn opties te bekijken. Bougrine zag echter de perfecte kans om zelf te kunnen schieten. Vanop de linkse hoek van de grote baklijn sneed hij naar het midden en schoot hij van aan de rand van de rechthoek naar doel. De bal nam een mooie draai aan en kwam in de rechterbovenhoek uit. Lierse wist deze voorsprong niet vast te houden, want de wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-2-gelijkspel.

OH Leuven
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

Xavier Mercier (Cercle Brugge), de 1-1 op het veld van KVC Westerlo.

Cercle Brugge is volgens alle media en voetbalkenners één van de grootste kanshebbers voor de promotie naar 1A. De West-Vlamingen konden dus maar beter zien dat ze hun start niet misten. Het zou al meteen niet makkelijk worden, want de Vereniging moest het opnemen tegen de degradant uit 1A, Westerlo. De Kemphanen kwamen ook op voorsprong in de 1e helft. Dankzij een doelpunt van Jens Naessens moest Jose Riga meteen een motivatiespeech geven tijdens de rust. De Bruggelingen wisten de wedstrijd te doen kantelen naar een voorsprong. Xavier Mercier rondde een mooie aanval af en bracht daarmee de verdiende gelijkmaker tot stand. Queiroz Barcelos Crysan liep de flank af en gaf de bal voor naar Cardona. Die wist dat Mercier achter hem stond en legde de bal in één tijd af. Mercier hoefde alleen maar hard uit te halen en zag de bal via Van Langendonck in doel gaan. Cercle maakte uiteindelijk ook nog de 2-1 en wist een verdiende overwinning over de streep te trekken.

Westerlo
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.