Speeldag 2 van de Jupiler Pro League was weer een speeldag met enkele mooie doelpunten en geen enkele wedstrijd zonder minstens 1 doelpunt. Het totaal aantal doelpunten dit weekend komt op 23, 1 minder dan het openingsweekend. Vanaf dit seizoen gaan wij na elk voetbalweekend op zoek naar het doelpunt van de week. Uit de 3 onderstaande keuzes kunnen jullie, onze lezers, bepalen welk doelpunt verkozen wordt tot doelpunt van de week. De winnaar van vorige week was Sander Coopman met maar liefst 65% van de stemmen.

Siebe Schrijvers (KRC Genk), de 0-1 op het veld van Standard.

Op de tweede speeldag vond er al meteen een topper plaats op Sclessin. In Luik keken Standard de Liege en KRC Genk elkaar in de ogen. De Limburgers waren, na het gelijkspel thuis tegen Waasland-Beveren in het openingsweekend, gebrand op een goede wedstrijd. Genk was ook de 1e ploeg die mocht juichen tijdens de wedstrijd. Siebe Schrijvers wist na iets meer dan een halfuur zijn team op voorsprong te brengen. Na een fantastische schijnbeweging weet de jonge Belg zich voorbij Scholz te krijgen en komt hij in een goede schietpositie te staan. Schrijvers weet de bal laag voorbij Ochoa te knallen in de hoek linksonder en brengt zo Racing aan een goede start. Standard weet zich echter te herpakken en maakt nog 2 doelpunten waardoor Genk toch met een 1 op 6 aan het nieuwe seizoen begint.

Standard
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

Ryota Morioka (Waasland Beveren), de 1-0 thuis tegen KV Mechelen.

Waasland Beveren kreeg met Racing Genk en KV Mechelen meteen 2 zware tegenstanders voor de kiezen. In het openingsweekend wist het knap gelijk te spelen in de Luminus Arena en ook op speeldag 2 werd er een punt behaald tegen de Kakkers. Het 1e doelpunt van Waasland-Beveren was in dit 2-2-gelijkspel de mooiste van de wedstrijd. Niet noodzakelijk de afwerking zelf van Morioka, maar vooral de assist van Laurent Jans was er éên om in te kaderen. Jans wist goed voorbij zijn man te komen en gaf de bal magistraal voor met de buitenkant van zijn rechtervoet. Morioka kreeg de bal niet recht naar het hoofd dus uiteraard is ook het fantastische inzicht van de nieuwkomer niet onbelangrijk. De Japanner ging goed achteruit om aan de bal te kunnen komen en kopte heerlijk in de kruising. Een totaalplaatje om u tegen te zeggen, waardoor Morioka ongetwijfeld een van de kanshebbers is voor het doelpunt van de week.

Waasland-Beveren
Deze foto is eigendom van Wikimedia, een site met foto’s zonder auteursrechten. Wij, door fans voor fans, eisen de auteursrechten en de portretrechten van clubs, spelers, sponsors, … niet op..

Reda Jaadi (R Antwerp FC), de 0-1 op het veld van AA Gent

Promovendus Antwerp wist zich op de 1e speeldag goed te weren tegen landskampioen Anderlecht. Op de 2e speeldag moesten de Senioren weer vol aan de bak, want dit keer mochten ze naar de Ghelamco Arena voor de wedstrijd tegen AA Gent. Voor geldschieter Paul Gheysens was dit uiteraard een speciale wedstrijd. Het team dat hij net overnam speelde in het stadion dat zijn bedrijf gebouwd heeft en dat de naam van zijn bedrijf draagt. Toch zal Gheysens zeer tevreden geweest zijn met de overwinning van The Great Old. Antwerp kwam in de 1e helft op voorsprong dankzij een doelpunt van Reda Jaadi. Jaadi veroverde een slechte pass en wist in zijn snelheid meteen een counter op te zetten. De speler van rood-wit kon vrij schieten en deed dit ook. De bal ging over de grond en Yannick Thoelen kon hem niet uit zijn doel houden. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en zo wist de promovendus haar 1e wedstrijd op verplaatsing meteen te winnen. Hein Vanhaezebrouck en zijn spelers beginnen hun seizoen met een 0 op 6 en willen nu graag op zoek naar hun 1e driepunter van het seizoen.

Gent
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.
Advertenties