ADO Den Haag en FC Utrecht zijn de ploegen die het Eredivisieseizoen mogen openen. De nummer 4 en de nummer 11 van het afgelopen seizoen spelen op 11 augustus om 19:00 uur in het Cars Jeans Stadion tegen elkaar. Dezelfde wedstrijd eindigde afgelopen seizoen in een 0-2-overwinning voor FC Utrecht.

ADO Den Haag
ADO Den Haag heeft een goede voorbereiding achter de rug. Het wist alle oefenwedstrijden te winnen. Echter was dit wel grotendeels tegen amateurteams, maar ook tegen MVV, De Graafschap en Excelsior werd er gewonnen. Daarnaast heeft ADO ook flink moeten inleveren door het vertrek van onder meer Schaken, Kastaneer, Kanon, Havenaar en Setkus. Ze haalden wel onder meer publiekslieveling Lex Immers terug naar Den Haag. Ook werden Nick Kuipers van MVV, Bas Kuipers van Excelsior en de Noorse Björn Johnsen van Hearts aangetrokken.

FC Utrecht
FC Utrecht heeft een mindere voorbereiding gehad, maar het speelde daarin tegen erg sterke tegenstanders zoals Rubin Kazan en FQ Qabala. Ook moesten de Utrechters vroeg het seizoen beginnen, omdat op 13 juli de 2e voorronde van de Europa League gespeeld moest worden. Hierin wist het met Valletta FC uit Malta af te rekenen. In de 3e voorronde werd Utrecht aan Lech Poznan geloot, maar ook deze ronde wisten de Utrechters te overleven. Nu treedt het in de play-off ronde tegen de Russische topploeg Zenit Sint-Petersburg aan.

Ook Utrecht moest verschillende spelers laten vertrekken, zoals Haller, Amrabat, Brama, Barazite en Ruiter. Utrecht kocht daarvoor wel flink in, door maar liefst 10 nieuwe spelers aan te trekken. Het haalde van de Streek op bij Cambuur en trok onder andere Dessers aan van NAC Breda.

Advertentie