Marten de Roon keert mogelijk na één jaar Middlesbrough terug bij zijn oude club Atalanta Bergamo. Afgelopen seizoen was de Roon uitblinker bij de gedegradeerde Noord-Engelse club. Naar verluidt neemt Atalanta hem voor een kleine €15.000.000,- over. 

De 26-jarige centrale middenvelder keert mogelijk terug bij de Italiaanse club, waarmee hij het nieuwe seizoen in de groepsfase Europa League zal gaan spelen. De tweevoudig Nederlands international speelde in het seizoen 2015/16 al 37 wedstrijden voor de Nerazzurri. In de zomer van 2016 verruilde hij Italië voor de Engelse industriestad Middlesbrough, met zijn transfer was toentertijd €10.500.000,- gemoeid.

De in Zwijndrecht geboren de Roon brak door bij Sparta Rotterdam, alvorens hij de stap hogerop maakte naar sc Heerenveen. In totaal speelde hij 90 wedstrijden in de vaderlandse Eredivisie. Met de transfer naar Atalanta gaat hij voor het eerst in zijn carrière Europees voetbal spelen. Voor hoeveel seizoenen de middenvelder zal gaan tekenen, is nog niet bekend.