Het Eredivsie-seizoen staat op het punt om te beginnen. Vrijdag 11 augustus zal de bal weer gaan rollen op de Eredivisie-velden. Onderstaand een overzicht met wedstrijden die plaats zullen vinden in de eerste speelronde.

Vrijdag 11 augustus, 19.00 uur.
ADO den Haag – FC Utrecht
Het seizoen in de Eredivsie zal geopend worden in Den Haag met de wedstrijd tegen de Domstedelingen. ADO, dat vorig seizoen als elfde eindigde in de Eredivisie, hoopt een goede start te maken door te winnen van de nummer vier van vorig seizoen.

Zaterdag 12 augustus, 18.30 uur.
PSV – AZ
In het Philips Stadion zal PSV, dat vorig seizoen als derde eindigde, het in haar eerste wedstrijd van het seizoen opnemen tegen AZ, de nummer zes van vorig seizoen. Trainer Philip Cocu zal in deze wedstrijd moeten laten zien dat zijn ploeg de uitschakeling in de voorrondes van de Europa League te boven is gekomen.

Zaterdag 12 augustus, 18.30 uur.
VVV-Venlo – Sparta
Promovendus VVV-Venlo mag in de eerste speelronde in het thuisstadion beginnen. In het Seacon Stadion – de Koel – zal Sparta uit Rotterdam op bezoek komen. Beide ploegen willen graag een goede start maken met het oog op het ontlopen van de nacompetitie.

Zaterdag 12 augustus, 20:45 uur.
Heracles – Ajax
In de eerste wedstrijd van het seizoen voor de Amsterdammers mag de ploeg van Marcel Keizer afreizen naar Almelo. Hier ontmoet het Heracles. De nummer twee van vorig seizoen hoopt een goede start te maken om dit jaar wel bovenaan de ranglijst te eindigen.

Zaterdag 12 augustus, 20:45 uur.
Vitesse – NAC
Vitesse opent het seizoen in de eigen Gelredome tegen promovendus NAC. Bekerwinnaar Vitesse hoopt dit seizoen een vliegende start te maken en dus NAC Breda te verslaan.

Zondag 13 augustus, 12.30 uur.
PEC Zwolle – Roda JC
De eerste voetbalzondag van dit seizoen zal afgetrapt worden in het MAC³PARK stadion met een wedstrijd tussen PEC Zwolle en Roda JC. De respectievelijke nummers 14 en 17 van vorig seizoen hopen in de eerste wedstrijd van het seizoen punten binnen te halen om op deze manier nacompetitie te ontlopen.

Zondag 13 augustus, 14.30 uur.
Feyenoord – FC Twente

In stadion De Kuip zal om 14.30 uur de bal gaan rollen tussen landskampioen Feyenoord en FC Twente. De landskampioen zal er alles aan doen om de openingswedstrijd te winnen om zo een vliegende start te maken op weg naar het kampioenschap van dit seizoen.

Zondag 13 augustus, 14.30 uur.
Willem II – Excelsior
In Tilburg staat om 14.30 de wedstrijd tussen Willem II en Excelsior op het programma. Deze teams eindigden vorig seizoen op de respectievelijk dertiende en twaalfde plaats in de Eredivisie en willen graag punten halen om de nacompetitie dit seizoen weer te ontlopen.

Zondag 13 augustus, 16.45 uur.
FC Groningen – SC Heerenveen
De laatste wedstrijd van speelronde 1 is de derby van het noorden. Om 16.45 uur gaat de bal rollen tussen FC Groningen en SC Heerenveen, de teams die vorig jaar achtste en negende werden in de Eredivisie.

Advertentie