Waarom Mata huren zonder aankoopoptie een goed idee is

Clinton Mata zal dit seizoen op huurbasis spelen bij KRC Genk, dat geen aankoopoptie bedwongen heeft. Genk had eerst een plan om Mata definitief vast te leggen, maar de vraagprijs van Charleroi leek te hoog te zijn.

Genk heeft het echter slim ingezien om Mata voor één seizoen te huren zonder aankoopoptie. Daarmee is ook het probleem wat rechtsachters betreft in de kern opgelost. Genk had enkel Joakim Maehle ter beschikking, en Bojan Nastic moest depanneren op rechts, maar door de komst van Mata is dat niet meer nodig. Nieuwkomer Maehle bleek in zijn twee eerste wedstrijden al meteen een speler voor de toekomst te zijn, en hij heeft ook een grote groeimarge. Genk zou Maehle nu rustig kunnen laten wennen aan de competitie en hem laten voorbereiden op volgend seizoen, om dan eerste keus te worden bij de Limburgers.

Advertenties

3 gedachten over “Waarom Mata huren zonder aankoopoptie een goed idee is”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.