FC Twente heeft de 31-jarige Michael Liendl overgenomen van 1860 München. De Oostenrijker voegt veel ervaring toe aan het middenveld van het jeugdige FC Twente.

De Tukkers, die afgelopen weekend met 2-1 van Feyenoord verloren, nemen de Oostenrijkse middenvelder transfervrij over van het gedegradeerde 1860 München. De in Graz geboren speler heeft al genoeg ervaring in de voetballerij, hij speelde al 454 wedstrijden. Liendl speelde bij meerdere clubs uit zijn eigen land, alvorens naar Duitsland te keren. In 2003 kwam hij in het eerste elftal van Grazer AK terecht, daarna werd hij verhuurd én transfervrij overgenomen door SV Kapfenberg. Na Kapfenberg speelde hij ook nog voor Austria Wien, Wolfsberger AK, Fortuna Düsseldorf en 1860 München. Liendl heeft bovendien één interland voor Oostenrijk op zijn naam staan, die hij speelde tegen Tsjechië in 2014. Liendl kan als centrale, defensieve en aanvallende middenvelder uit de voeten. In Twente tekent hij een contract voor twee seizoenen.