VFL Wolfsburg heeft kenbaar gemaakt bijzonder geïnteresseerd te zijn in Braziliaans supertalent Malcom van Girondins Bordeaux. De nummer 7 van Bordeaux staat te boek als een van de grootste talenten van het moment. 

Het door Volkswagen gefinancierde VFL Wolfsburg wilt graag een kwaliteitsimpuls aan haar selectie toevoegen. Vorig seizoen eindigde die Wölfe teleurstellend op een 16de plaats, maar via de play-off promotie/degradatie bleven ze in de 1.Bundesliga. De 20-jarige buitenspeler Malcom wordt op de voet gevolgd door de Noord-Duitse club. De Nederlandse trainer Andries Jonker zal diep voor hem moeten gaan, aangezien verschillende Europese topclubs, zoals Liverpool & Manchester City, naar zijn diensten hengelen. Malcom speelt sinds de winterstop van 2016 bij Bordeaux, waar hij tot dusverre 62 wedstrijden speelde. In die 62 wedstrijden maakte hij 11 goals en evenveel assists. Bordeaux nam hem voor €5.000.000,- over van het Braziliaanse Corinthians.

Mocht Malcom niet de overstap naar Wolfsburg maken, dan hebben de Duitsers een plan B: Sam Larsson van sc Heerenveen. De 24-jarige Zweedse buitenspeler is op het moment ‘geblesseerd’, maar heeft ook aangegeven niet meer te willen voetballen voor de Friezen. Eerder hield sc Heerenveen een transfer naar het Italiaanse Fiorentina al tegen, wat meer onbegrip bij de Zweeds international creëerde. Wolfsburg schijnt in zijn situatie een ideale stap te zijn, aangezien Larsson vindt dat hij hogerop kan spelen. Larsson kwam in de zomer van 2014 over van IFK Göteborg voor een bedrag van €1.500.000,-. Nu schijnt hij een transferwaarde van ongeveer €7.000.000,- te hebben.

 

Advertenties