Het FC Porto van Conceição begint goed aan de competitie: 6 op 6 en 2 clean-sheets

De Primeira Liga is ook weer van start gegaan. Porto won eerst met 4-0 van Estoril en afgelopen weekend werd Tondela verslagen (0-1). Een goede start dus. 

Sergio Conceição zorgde in het tussenseizoen voor een grote verrassing. Hij had zijn contract bij FC Nantes verlengd, maar trok dan toch naar FC Porto, dat zijn afkoopprijs zonder aarzelen betaalde.

Onder zijn vleugels speelt Porto zeer autoritair. In de twee eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen had de ploeg 60% balbezit en voetbalde het veel kansen bijeen. Tegen Tondela was ook Casillas goed in vorm, hij pakte uit met enkele mooie reddingen.

De nieuwe trainer kiest voor een zeer aanvallende 4-4-2 of een variant daarvan. Voorlopig stond Hector Herrera nog niet in de basis, Danilo (verdedigende middenvelder) en Torres (aanvallende middenvelder) werden twee keer opgesteld. Er wordt dus gekozen voor een ‘6’ en een ’10’, en niet voor publiekslieveling Herrera (eerder een ‘8’).

Benfica kroonde zich de voorbije 4 seizoenen tot landskampioen en dat mag nu absoluut niet gebeuren. Het is overigens van het seizoen 2001/2002 geleden dat noch Porto, noch Benfica de titel won. Toen werd Sporting kampioen. Naast FC Porto wonnen ook Benfica, Sporting en Rio Ave al tweemaal.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.