De Primeira Liga is ook weer van start gegaan. Porto won eerst met 4-0 van Estoril en afgelopen weekend werd Tondela verslagen (0-1). Een goede start dus. 

Sergio Conceição zorgde in het tussenseizoen voor een grote verrassing. Hij had zijn contract bij FC Nantes verlengd, maar trok dan toch naar FC Porto, dat zijn afkoopprijs zonder aarzelen betaalde.

Onder zijn vleugels speelt Porto zeer autoritair. In de twee eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen had de ploeg 60% balbezit en voetbalde het veel kansen bijeen. Tegen Tondela was ook Casillas goed in vorm, hij pakte uit met enkele mooie reddingen.

De nieuwe trainer kiest voor een zeer aanvallende 4-4-2 of een variant daarvan. Voorlopig stond Hector Herrera nog niet in de basis, Danilo (verdedigende middenvelder) en Torres (aanvallende middenvelder) werden twee keer opgesteld. Er wordt dus gekozen voor een ‘6’ en een ’10’, en niet voor publiekslieveling Herrera (eerder een ‘8’).

Benfica kroonde zich de voorbije 4 seizoenen tot landskampioen en dat mag nu absoluut niet gebeuren. Het is overigens van het seizoen 2001/2002 geleden dat noch Porto, noch Benfica de titel won. Toen werd Sporting kampioen. Naast FC Porto wonnen ook Benfica, Sporting en Rio Ave al tweemaal.

 

Advertentie