Onbegrip in Kerkrade: Roda JC blijft ingedeeld in ‘gevreesde’ categorie 1

Het zit Roda JC ook niet mee. Afgelopen weekend werd er met 4-2 bij PEC Zwolle verloren en vandaag kregen de Zuid-Limburgers slecht nieuws vanuit Zeist. De KNVB heeft de begroting van Roda JC nog niet in behandeling genomen en de club blijft daarom onder verscherpt toezicht staan (categorie 1).

Drie weken geleden had de clubleiding van Roda al beroep bij de KNVB aangetekend, omdat ze het niet eens zijn met de gang van zaken. Volgens De Koempels hebben ze er alles aangedaan om ruimschoots aan de begrotingseisen te voldoen, om de ‘gevreesde’ categorie 1 te verlaten. De begroting van de ploeg uit Kerkrade omvat ongeveer een bedrag van €11.000.000,- en doorstaat ‘iedere toets der kritiek’.

De KNVB heeft daarentegen aangegeven, dat de begroting een onderzoeksrapport van de accountant dient te bevatten. Roda JC heeft ook zeker actie ondernomen, alleen de landelijk grote accountantskantoren kunnen de club niet helpen: er loopt al een onderzoeksrapport van de KNVB n.a.v. eigenaar Korotaev (hij zit in de gevangenis vanwege het uitschrijven van een ongedekte cheque).

Roda JC voelt zich flink in de maling genomen door de KNVB én heeft bovendien nog geen enkele reactie vanuit Zeist ontvangen. Volgens De Trots van het Zuiden hebben zij alle recht tot de status ‘categorie 2’. De KNVB mist het onderzoeksrapport, daarom kunnen zij de begroting van de Limburgers niet onderhanden nemen. Wordt vervolgd…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s