TRANSFER: AA Gent shopt in Oekraïne en haalt Yaremchuk

AA Gent heeft de 21-jarige Oekraïense spits Roman Yaremchuk overgenomen van Dynamo Kiev. De aanvaller tekent een contract van vier jaar bij de Buffalo’s. 

De 1.91 meter lange centrumspits staat te boek als een talent in het Oekraïense voetbal. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding van Dynamo en is meervoudig jeugdinternational van Oekraïne. Vorig seizoen speelde Yaremchuk een halfjaar op huurbasis voor FK Oleksandria, waar hij tot 17 optredens en 6 goals kwam. De speler maakte op 1 maart 2016 zijn debuut voor Dynamo Kiev in de wedstrijd tegen, toevalligerwijs, FK Oleksandria. Yaremchuk droeg in totaal 11 keer het shirt van Dynamo en heeft een huidige marktwaarde van €800.000,-.

In totaal heeft hij 42 wedstrijden gespeeld voor Dynamo Kiev-II, wat opereert in de FAVBET Liga 1 (de Proximus League van Oekraïne). In deze 42 wedstrijden maakte de centrumspits, die ook als schaduwspits uit de voeten kan, 7 doelpunten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.