FC Utrecht en Zenit Sint-Petersburg treffen elkaar in de play-off-ronde van de Europa League. De wedstrijd vindt op woensdag plaats, omdat Ajax ook een thuiswedstrijd geloot heeft tegen Rosenborg. Volgens de regels van de UEFA, mogen er binnen een bepaald aantal kilometers niet twee wedstrijden tegelijk plaatsvinden.

FC Utrecht

 FC Utrecht heeft er al 4 Europese wedstrijden op zitten. Het schakelde eerder al het Maltese Valletta FC uit en wist daarna met het Poolse Lech Poznan af te rekenen. Daarnaast is de Eredivisie één wedstrijd onderweg en Utrecht wist deze wedstrijd moeiteloos te winnen van ADO Den Haag. Het werd 0-3 voor de Domstedelingen.

Voor de play-off-ronde zijn ook nieuwkomers Görtler en Bahebeck ingeschreven. Leeuwin en aanvoerder Janssen zijn geschorst voor de wedstrijd tegen de Russen. Ook gaat Kali de wedstrijd tegen Zenit missen. Hij kreeg te maken met een achillespeesblessure, nadat hij een overtreding van Bakker te verwerken kreeg in de uitwedstrijd met ADO Den Haag. Ayoub is nog onzeker voor de wedstrijd tegen Zenit. Ook hij viel geblesseerd uit tegen ADO Den Haag, nadat Bakker opnieuw een flinke charge uitdeelde.

Zenit Sint-Petersburg

De huidige koploper van de Russische competitie en winnaar van de UEFA Cup in 2008 heeft er pas twee Europese wedstrijden op zitten. Het stroomde in de 3e voorronde in en werd aan Bnei Yehuda gelinkt. Het wist in Israel met 0-2 te winnen, maar thuis verloor het met 0-1. Door de uitoverwinning wisten de Russen zich te plaatsen voor de play-off-ronde, waarbij het Utrecht lootte.

Zenit heeft ook dit jaar weer met de miljoenen gesmeten. Roberto Mancini, de trainer van Zenit sinds 1 juli 2017, heeft maar liefst 68 miljoen uitgegeven. Hiervoor haalde hij Paredes van AS Roma, Mammana van Lyon, Kranevitter van Atletico Madrid en Driussi van River Plate. Daarnaast heeft het ook al 22-voudig Italiaans international Criscito, ex-Chelsea-speler Ivanovic en Russisch international Kokorin op de loonstrook staan.

 

 

 

Advertenties