KAA Gent heeft uiteindelijk toch een oplossing gevonden voor Jacob Rinne. Rinne tekent een contract bij het Deense Aalborg BK voor 5 seizoenen. Bij Gent was het al even duidelijk dat Rinne geen toekomst meer had bij de club. Aalborg BK is ook de ex-ploeg van Genk-speler Joakim Maehle en ook intussen ex-Gent-speler Lasse Nielsen.

Rinne kwam begin vorig seizoen over van het Zweedse Örebro SK. Rinne moest de vertrokken Matz Sels vervangen, maar dat liep niet van een leien dakje. Voor de winterstop kreeg zelfs Yannick Thoelen zijn kans. Tijdens de wintertransferperiode betaalde Gent maar liefst 3,1 miljoen euro voor Lovre Kalinic. Rinne kon niet wennen aan de competitie en leek niet te kunnen presteren onder druk. Rinne ging ook een paar keer de mist in, zoals in de Europa League tegen Shaktar Donetsk.

Dit seizoen begon Rinne als invaller, want Kalinic was geblesseerd. Ook toen kon Rinne niet overtuigen. Gent verloor haar eerste twee competitiewedstrijden en werd uitgeschakeld in de voorrondes van de Europa League tegen Altach, waarin Rinne ook niet vrijuit ging bij de tegengoals. Rinne speelde in totaal 24 wedstrijden voor de Buffalo’s waarvan 14 competitiewedstrijden, 2 bekerwedstrijden en 8 Europese wedstrijden.