De Jupiler Pro League heeft na 3 speeldagen al bewezen dat het dit seizoen spannend kan worden. Ook op speeldag 3 werd er in elke wedstrijd minstens één doelpunt gemaakt. Het totaal aantal doelpunten dit weekend komt op 24, evenveel doelpunten als in het openingsweekend. Vanaf dit seizoen gaan wij na elk voetbalweekend op zoek naar het doelpunt van de week. Uit de 3 onderstaande keuzes kunnen jullie, onze lezers, bepalen welk doelpunt verkozen wordt tot doelpunt van de week. De winnaar van vorige week was Reda Jaadi met maar liefst 80% van de stemmen.

Teddy Chevalier (KV Kortrijk), de 0-2 op het veld van KAS Eupen.

KV Kortrijk werd vorig jaar 10e in de competitie en wil dit jaar maar wat graag terug hoger eindigen. Na een 3 op 6 tegen Charleroi en Lokeren moest de Veekaa naar de Kehrweg in Eupen. De thuisploeg ging hier op zoek naar haar eerste overwinning van het seizoen. De West-Vlamingen waren uiteindelijk toch te sterk voor Eupen. Vooral de 0-2 was een mooi doelpunt en daarom is deze ook geselecteerd voor onze poll.

Een mooi opgezette counter bracht de bal diep voor Chevalier. De spits remde de counter zelf even af om het overzicht te bewaren. Dankzij dat overzicht kon hij zien dat doelman Van Crombrugge te ver uit zijn doel stond, dus lobde hij de bal mooi over de verdediger en doelman van Eupen, recht in de kruising. Een doelpunt van net binnen de baklijn dat de voorsprong verdubbelde. De wedstrijd eindigde op 1-2.

KAS Eupen

Dimitri Mohamed (Moeskroen), de 0-2 op het veld van Lokeren.

Moeskroen is een ploeg die in het begin van het seizoen als degradatiekandidaat werd aanschouwd. Slecht is de ploeg uit Henegouwen nochtans niet van start gegaan. Na een 0-1-overwinning op KV Oostende verloor het nog een keer tegen Charleroi, maar dit weekend behaalden Les Hurlus een 6 op 9. Lokeren dat met een 0 op 6 gestart was, wilde haar eerste punten behalen afgelopen weekend. Een sterk Moeskroen maakte er echter 0-2 van en hier zat ook weer een fraai doelpunt bij.

De 0-2 die Dimitri Mohamed scoort is van grote schoonheid net zoals vele anderen deze speeldag. Mohamed heeft de ruimte op rechts en krijgt de bal ingespeeld van Govea. De middenvelder kapt naar binnen en schiet vanop een 25 meter op doel. In de verste hoek is Verhulst geklopt, waardoor Lokeren zich volgend weekend in de derby tegen Waasland-Beveren naar zijn eerste doelpunt en overwinning moeten proberen te knokken.

Lokeren

Amara Baby (Charleroi), de 1-0 thuis tegen RSC Anderlecht.

Een ploeg die de laatste jaren status aan het verkrijgen is, is toch wel Charleroi. De Walen verzekerden zich reeds twee keer van play-off 1 en speelden zelfs al Europees. De Zebra's zijn aan hun opmars bezig en dat heeft nu ook Anderlecht geweten. Anderlecht was de derde ploeg die ten onder ging tegen de ploeg van Mazzu. KV Kortrijk en Moeskroen moesten er eerder al aan geloven en nu waren dus de Brusselaars aan de beurt. Het openingsdoelpunt van de wedstrijd was een pareltje.

Centraal komt de bal in de voeten van Baby en hij gebruikt zijn ruimte perfect. Met een harde pegel knalt hij het leer in het dak van het doel. Het tweede doelpunt van de Carolo's trok ook zeer sterk onze aandacht, want het was geen makkelijke keuze tussen beide treffers. Een eervolle vermelding kunnen we dan ook niet achterwege laten voor het tweede doelpunt van de wedstrijd dat Benavente in zijn eentje tot stand brengt met een fraaie dribbel.

Charleroi
Advertentie