Wordt dit het jaar van Alexis De Sart?

De Belgische competitie is (alweer) 3 speeldagen ver. Heel wat spelers verlieten de Belgische competitie, andere rolden er dan weer in. Elk seizoen ontbolsteren er zich wel een aantal (jonge) spelers of duiken er namen op die voorheen nog niet gekend waren. Ook dit seizoen zal dit allicht niet anders zijn. Eén van de namen om in het achterhoofd te houden is die van Alexis De Sart, middenvelder bij Sint-Truiden en de jongere broer van Julien De Sart (Zulte Waregem).

De naam De Sart zal velen wel bekend in de oren klinken, al zal de link wellicht snel gemaakt worden met Julien De Sart, middenvelder bij Zulte Waregem (en voorheen actief bij Standard, Middlesbrough en Derby County), of vader Jean-François De Sart, voormalig voetballer, voetbalcoach en sportief directeur bij Standard. Toch is er nog een derde De Sart die stilaan zijn naam in de voetbalwereld begint te vormen, de voornaam luidt naar Alexis.

Tot op heden heeft Alexis nog niet al te veel naam en faam kunnen maken bij eerst Standard en vervolgens Sint-Truiden waar hij het tot nu toe moest hebben van invalbeurten. Daar kan de komende weken en maanden wel eens verandering in komen. Bij STVV wordt de 20-jarige middenvelder dit seizoen uitgespeeld als draaischijf en stofzuiger op het middenveld. Na 3 wedstrijden is het moeilijk om een balans op te maken, maar dat hij een goede eerste indruk heeft nagelaten is duidelijk.

Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

Met zijn nog steeds jonge leeftijd staat de in Borgworm geboren Luikenaar goed zijn mannetje op het veld. Hij vormt enerzijds een aanspeelpunt centraal op het middenveld en zorgt anderzijds voor het nodige offensieve gevaar, een rol die hem duidelijk bevalt. Met zijn spelinzicht weet hij vaak de juiste pionnen aan te spelen om op die manier opnieuw het spel open te breken en ruimte te creëren. Ook in het aanvallende compartiment weet hij vaak de ruimte in te duiken om vervolgens de bal op te eisen en op wandel te gaan. Daarnaast gebruikt hij ook goed zijn lichaam om de nodige duels te winnen, zowel in de lucht als op de grond. Fysiek staat hij sterk. Hier en daar kruipen er nog slordigheden in zijn spel, maar met zijn 20-jarige leeftijd zit er nog heel wat rek op.

Laat het duidelijk zijn dat het een speler/naam is om dit seizoen in de gaten te houden bij de Zuid-Limburgers; Alexis De Sart.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s