De Belgische competitie is enkele speeldagen ver. Er staan weer heel wat nieuwe namen tussen de lijnen om te ontdekken. Alexis De Sart, middenvelder bij Sint-Truiden en de jongere broer van Julien De Sart (Zulte Waregem), is één van die namen om dit seizoen in de gaten te houden.

De naam De Sart zal velen bekend in de oren klinken. De link zal wellicht snel gemaakt worden met Julien De Sart, middenvelder bij Zulte Waregem, of vader Jean-François De Sart, voormalig voetballer, voetbalcoach en sportief directeur van Standard. Toch is er nog een derde De Sart die stilaan zijn naam in de voetbalwereld begint te vormen. De voornaam luidt naar Alexis.

Sterke eerste indruk

Vooralsnog heeft Alexis niet veel naam en faam kunnen maken bij zowel Standard als Sint-Truiden. Tot nu toe moest hij telkens vrede nemen met invalbeurten. Daar kan de komende weken en maanden wel eens verandering in komen.

Bij STVV wordt de 20-jarige middenvelder dit seizoen uitgespeeld als draaischijf en stofzuiger op het middenveld. Na 3 wedstrijden is het moeilijk om al een balans op te maken, maar dat hij een sterke eerste indruk heeft nagelaten mag duidelijk zijn.

Alexis De Sart kent een goede seizoensstart.
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

Denken en dan pas doen

Met zijn nog steeds jonge leeftijd staat de in Borgworm geboren Luikenaar goed zijn mannetje op het veld. Hij vormt enerzijds een aanspeelpunt centraal op het middenveld en zorgt anderzijds voor het nodige offensieve gevaar door telkens mee naar voren te trekken. Een rol die hem duidelijk ligt.

Tactisch doet De Sart het prima: eerst denken en dan doen. Met zijn spelinzicht weet hij vaak de juiste pionnen aan te spelen om op die manier opnieuw het spel open te breken en ruimte te creëren. Hij is vaak aanspeelbaar en eist de bal op om er vervolgens mee op wandel te gaan.

Groeimarge

Daarnaast is De Sart ook fysiek heel sterk. Hij gebruikt goed zijn lichaam om de nodige duels te winnen, zowel in de lucht als op de grond. Hier en daar kruipen er nog slordigheden in zijn spel, maar met zijn 20-jarige leeftijd zit er nog heel wat rek op.

Laat het duidelijk zijn dat het een naam is om in het achterhoofd te houden. Alexis De Sart.

Advertentie