FC Utrecht heeft ook haar tweede wedstrijd van de competitie weten te winnen. Het wist Willem II al in de eerste helft over de knie te krijgen. 

Eerste helft

Utrecht begint de wedstrijd zoals het tegen Zenit begon. Het duurt dan ook maar 2 minuten voordat de 1-0 al op het scorebord staat. Na goed combinatiespel tussen de middenvelders van Utrecht komt de bal voor de voeten van Labyad. Hij probeert te schieten, maar dit schot wordt geblokt en komt tegen Görtler aan. Doordat de bal tegen Görtler aankomt, valt de bal weer voor de voeten van Labyad. Ditmaal weet hij de kans te verzilveren en Utrecht op voorsprong te zetten.

Utrecht blijft druk zetten en het krijgt meer ruimte. Het speelt zichzelf door de verdediging van Willem II heen en het krijgt steeds meer kansen. Zo is het in de 7e minuut aan Görtler om de voorsprong te verdubbelen. Hij neemt de bal verkeerd aan, waardoor de bal van zijn voet springt. Echter gaat hij door en raakt daarbij keeper Wellenreuther. Scheidsrechter Gözübüyük besluit niet te fluiten en daardoor kan Dessers de bal vrij binnen schieten. Daarmee zet hij Utrecht op een 2-0-voorsprong.

Enkele minuten later is het aan Ayoub om op doel te schieten. Echter gaat zijn schot enkele meters naast en komt Willem II met de schrik vrij. Dan gebeurt er iets opmerkelijks aan Tilburgse zijde. Trainer van der Looi haalt middenvelder Crowley eruit en hij wordt vervangen door verdediger Heerkens. Dit is een opmerkelijke wissel, want de Tilburgers staan 2-0 achter en het lijkt er dus op dat van der Looi het achterin dicht wilt houden.

Dan keert de rust terug in de Galgenwaard na een spectaculair eerste kwartier van de wedstrijd. Het duurt dan 20 minuten voordat er weer wat gebeurt in de wedstrijd. Het is aan Willem II om een poging te wagen via Lachman, maar deze bal rolt naast het doel.

Utrecht krijgt weer een opleving. Troupée gaat mee in de aanval en besluit te schieten. Dit schot landt op de vuisten van Wellenreuther, die de stand op 2-0 houdt. Niet veel later is het aan Görtler om de voorsprong uit te breiden, maar ook deze keer weet Wellenreuther zich te onderscheiden door de bal over het doel te tikken. Na deze kansen voor FC Utrecht is het tijd om te gaan rusten en dat doen beide ploegen bij een 2-0-stand in het voordeel van FC Utrecht.

Tweede helft

Willem II begint de tweede helft iets sterker en dit resulteert gelijk in een grote kans voor Azzaoui en Sol. Lewis geeft de bal scherp voor het doel langs, maar beide spelers missen de bal waardoor deze over de achterlijn rolt.

Na deze grote kans voor de Tricolores blijft het de tweede helft evenwichtig tussen beide teams en het levert een minder spectaculaire tweede helft van de wedstrijd op.

In de 66e minuut krijgt Utrecht nog een klein kansje via een vrije trap, maar deze wordt door Fran Sol weggewerkt, die daarmee bijna een eigen doelpunt veroorzaakt. Beide ploegen lijken genoegen te nemen met een 2-0-stand en hiermee kan Utrecht zich gaan opmaken voor de return in Rusland aankomende donderdag tegen Zenit Sint-Petersbrug. Echter is het in de 87e minuut Ould-Chikh die een fraai schot vuurt, maar deze gaat net over het doel heen.

In de 90e minuut mag Rienstra het nog proberen voor Willem II, maar deze bereikt de handen van Jensen. Hiermee is de laatste kans van de wedstrijd genoteerd en houdt Utrecht de 3 punten in de Domstad.

Advertenties