Vandaag werd er voor het eerst dit seizoen op Wembley gevoetbald in de Premier League. Tottenham nam het op tegen Chelsea. 

Tottenham miste geen belangrijke spelers, Conte moest wel  maakte opnieuw puzzelen. Bakayoko was onzeker, maar kon debuteren. Morata startte voor het eerst in de basis, net als Christensen, die de plaats innam van de geschorste Cahill. Luiz stond mee op het middenveld, Willian speelde rond Morata. Een lichte aanpassing dus wat formatie betreft, van een 3-4-3 naar een 3-5-1-1. De Spurs speelden met 4 man achterin, Dier stond op het middenveld.

Courtois, Dembélé, Alderweireld en Vertonghen stonden op het veld; Batshuayi, Musonda, Janssen en Vorm zaten op de bank.

Opvallend feit: Kane kon nog nooit scoren in augustus.

Chelsea begon, ondanks de verrassende nederlaag op speeldag 1, goed aan de wedstrijd. Na 5 minuten kreeg Morata al een enorme kopkans, maar hij knikte de voorzet van Azpilicueta naast.

Net voor minuut 10 verkeek Courtois zich bijna op een schot van Kane, maar hij kon zijn foutje herstellen. Daarna zette Morata druk op Lloris, de Fransman knalde de bal tegen de spits, maar ook deze doelman kon zijn fout goedmaken.

Het spel ging goed op en neer. Christensen schatte een lange bal verkeerd in, Dele kon net niet profiteren. Drie grote individuele fouten in het eerste kwartier, maar daar kon nog niemand voordeel uit halen.

Tottenham probeerde de wedstrijd dan in handen te nemen, het middenveld dat gevormd werd door Luiz, Bakayoko en Kanté was natuurlijk vooral defensief. Dembélé haalde eens uit van afstand, over doel.

In minuut 23 werd Luiz gehaakt door Alli vanop zo’n 20 meter, Marcos Alonso knalde prachtig raak. Onhoudbaar voor Hugo Lloris, 0-1 voor Chelsea.

Tottenham kon de wedstrijd dan niet helemaal in handen nemen, verder dan een overhoeks schot van Kane, dat naast ging, kwam het in eerste instantie niet. In minuut 39 maakte Luiz een domme fout, hij raakte Eriksen in het gezicht. De Deen was zelfs niet in balbezit. Hij was dan ook de man van de vrije trap, die kon net niet in doel gewerkt worden. Daar was het even warm voor de kooi van Courtois.

Kane kwam wat later in een goede schietpositie terecht, hij schoof de bal tegen de verste paal. Zijn persoonlijke augustus-vloek bleef dus behouden. Daarna moest Courtois een schot van Davies uit doel zweven.

Een potige eerste helft met veel duels eindigde op 0-1 in het voordeel van de uitploeg. Tottenham kon enkel de laatste 5 minuten echt voor gevaar zorgen.

De tweede periode begon zoals de tweede eindigde: veel druk van Tottenham. Chelsea weerstond en voetbalde zelf ook goed, van ‘parkeer de bus’ was zeker geen sprake.

Echt grote kansen leverde de openingsfase in de tweede helft niet op. Wat we wel zagen, waren de ingrediënten van een topwedstrijd in de Premier League: veel duels, het spel dat goed op en neer gaat, een sfeervol stadion…

In de helft van de tweede helft kwam Son op het veld voor Dier, een aanvallende wissel om vol voor de gelijkmaker te gaan. Het aangepaste tactische plan van Conte was in elk geval nog steeds aan het winnen.

De eerstvolgende kans was voor Morata, zijn schot werd geblokt en ging net naast. Moses kon even later ook uithalen, hij knalde over.

Tottenham had het meeste balbezit, maar het middenveld van Chelsea was, zeker na de wissel van Dier, sterker. Ook de volgende kans was voor Chelsea, Willian trapte van ver op de paal. De Blues kozen voor de tegenaanval, maar deden dit wel met veel spelers.

Chelsea deed het defensief erg goed. In de 78e minuut verlieten Willian en Morata het terrein, Pedro en Batshuayi kwamen hen vervangen. Die laatste maakte meteen daarna een owngoal met het hoofd, na een scherpe voorzet van Eriksen: 1-1.

Tottenham bouwde de druk dan op, maar het was Chelsea dat alsnog kon scoren. Het was weer Alonso, hij trapte overhoeks voobij Lloris. 1-2, 88 minuten gespeeld. Luiz, die een uitstekende wedstrijd speelde, had de bal goed onderschep en lag aan de basis van de treffer.

Chelsea wint zo met 1-2 van Tottenham.

 

 

 

 

Advertenties