Onur Kaya is onze Jupiler Pro League-Speler Van De Week. Kaya en Zulte Waregem wonnen vrijdagavond met 0-4 van Standard, waarin de Belgische Turk een hoofdrol opeiste met 2 goals. Zulte Waregem heeft zo een prima start achter de rug met 9/12. 

Onur Kaya was vrijdagavond overal te vinden op het veld. Zijn goede doorsteekpassen waren een hel voor de Standard-verdediging en hij scoorde bovendien ook nog 2 keer. Zijn eerste doelpunt plaatste hij mooi in doel voorbij Ochoa en zijn tweede doelpunt scoorde hij vanop de stip. Kaya had ei zo na ook bijna een hattrick op zijn naam, want in het begin van de partij vloog een plaatsbal over de deklat. Volgende week kan Kaya proberen te schitteren op het veld van zijn ex-ploeg Charleroi, die op kop staan met 12/12.

Ex-Zulte Waregem-speler Mbaye Leye startte zaterdagavond voor de eerste keer bij Eupen en het duurde niet lang of hij opende de score al tegen KV Oostende. Eupen won met 2-1 en duwde KVO zo nog wat dieper in de put. Sint-Truiden ging zondagmiddag mooi winnen op RSC Anderlecht met 2-3 en dat had het vooral te danken aan ex-Anderlecht-speler Jonathan Legaer. Legaer viel in tijdens de rust, en scoorde de 1-2 en zorgde ook nog eens met een assist voor de 1-3. Het Anderlecht-publiek floot Legaer uit, maar de flankspeler reageerde met de voeten.

Advertenties