Voormalig Arsenal- en Sevilla-speler Samir Nasri verruilt het Engelse Manchester City voor het Turkse Antalyaspor. De Franse linksbuiten heeft een contract voor twee jaar getekend bij de Süper Lig-club, waar Samuel Eto’o de aanvoerder is.

Nasri is niet de eerste bekende voetballer die bij de Turkse club gaat spelen. Zoals al eerder vermeld, is Samuel Eto’o de aanvoerder van de ploeg uit Antalaya. Ook Johan Djourou, Zwitsers international en oud-speler van Arsenal en HSV, Jérémy Ménez, oud-speler van AC Milan en PSG, en Sandro, ex-Spurs, spelen bij de club. Ook is er bij de nieuwe werkgever van Nasri sprake van een Nederlandse en Belgische inbreng. Keeper Ruud Boffin (ex-West Ham United) en Moestafa El Kabir (ex-NEC) spelen er.

Nasri was een veelbelovend Arsenal-talent en is daar ook doorgebroken. Voor een bedrag van €27.500.000 verruilde hij in 2011 Arsenal voor Manchester City. Afgelopen seizoen kwam Nasri op huurbasis uit voor het Spaanse Sevilla. Hij baarde daar opzien door in het Champions League-duel tegen Leicester City een rode kaart te pakken, omdat hij Jamie Vardy in het gezicht sloeg.

Voor Manchester City speelde Nasri 176 duels, waarin hij 27x scoorde en 40 assists gaf. Afgelopen seizoen maakte hij 30x zijn opwachting voor Sevilla, waarin hij 3x scoorde en 3 assists gaf. Hoeveel Antalyaspor heeft overgemaakt naar Manchester, is nog niet bekend.

Advertenties