Rosenborg BK is begonnen met een kleine ‘media-oorlog’ en legt alle druk bij Ajax neer. Aanstaande donderdag dienen de Amsterdammers een 0-1-achterstand goed te maken. Rosenborg BK verloor afgelopen weekend met 0-1 van FK Haugesund, maar de Noren hebben vertrouwen in een goede afloop op donderdag. 

Waar Ajax met een bijna ongewijzigd elftal begon (alleen De Jong & Cerny waren nieuw), zo begon Rosenborg met 8 nieuwe gezichten. Alleen de keeper André Hansen, Nicklas ‘Lord’ Bendtner en Birgir Meling begonnen in de basis bij het 0-1-verloren thuisduel tegen FK Haugesund. Extra zuur was het optreden van de 31-jarige verdediger Tore Reginiussen, die weer na een blessure kon meedoen, hij maakte een eigen doelpunt.

Volgens Reginiussen is Rosenborg BK allesbehalve kansloos tegen Ajax. De Amsterdammers wonnen weliswaar van FC Groningen, maar de verdediger verwacht dat Rosenborg sowieso gaat scoren in haar thuisduel: “We scoren meestal op Lerkendal en Ajax heeft defensief zwakke punten, waardoor ik zeker weet dat we kansen gaan creëeren.”

Ajax is nog niet voor de volle 100% bezig met het duel. Overmars hoopt een dezer dagen het Oostenrijkse talent Wöber over te nemen van Rapid Wien. Ajax dient minimaal één keer te scoren voor een verlenging, maar het heeft twee goals nodig om door te gaan. Mocht Rosenborg BK een doelpunt maken, dan is verlenging al onmogelijk. In dat geval moet Ajax drie doelpunten maken om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League.