Club Brugge heeft haar selectie versterkt met de Zwitserse verdediger Saulo Decarli. De 25-jarige speler komt voor een bedrag van €1.500.000 over van het Duitse Eintracht Braunschweig, wat uitkomt in de 2.Bundesliga.

Saulo Decarli is geboren in het Zwitserse Locarno en komt uit de jeugdopleiding van FC Locarno. In 2012 maakte hij transfervrij de overstap naar ‘rivaal’ FC Chiasso, beide clubs spelen in het Italiaanse deel van Zwitserland. In de winter van 2013 werd hij verhuurd aan het Italiaanse Livorno, wat hem de zomer daarna voor een bedrag van €750.000 overnam. Decarli bleek uiteindelijk niet goed genoeg voor Livorno, na een verhuurbeurt aan Avellinno, en vertrok naar Eintracht Braunschweig.

Voor Eintracht Braunschweig speelde de centrale verdediger 80 wedstrijden, waarin hij 3x tot scoren kwam. Decarli is jeugdinternational geweest voor Zwitserland onder 19, onder 20 en onder 21. Hij kan tevens als links- en rechtsback uit de voeten. Decarli heeft tot en met de zomer van 2020 getekend.

De koploper van de Pro League haalde eerder al Nakamba (Vitesse), VanIerberghe (KV Mechelen), Masovic (Cuckaricki), Dennis (Zorya Luhansk), Perbet (AA Gent), Hubert (Standard Luik), Mera (Deportivo Cali), McGree (Adelaide United) en Acolatse (KVC Westerlo).

Advertentie