Bert Wernke, de algemeen directeur van FC Den Bosch, legt zijn functie neer. Wernke is zelf tot deze conclusie gekomen, nadat hij heeft gesproken met de Raad van Commissarissen en het managementteam van FC Den Bosch.

Bert Wernke was vanaf januari 2017 werkzaam als algemeen directeur van de Bossche club, maar de samenwerking tussen beiden is stopgezet. FC Den Bosch wilt structureel doorgroeien en is opzoek naar een algemeen directeur die ‘ondersteuning en leiderschap op commercieel vlak kan bieden, waarbij de focus ligt op relatiebeheer richting bestaande partners, commerciële groei en de aansturing van het talentvolle commerciële team.’

Wernke heeft zelf aangegeven dit niet te kunnen en FC Den Bosch heeft niet het budget om een aparte commerciële manager, naast de functie algemeen directeur, aan te stellen. In het belang van de club heeft Wernke daarom zijn functie neergelegd.

Voorzitter Jan-Hein Schouten heeft een aardig woordje over voor Wernke: ‘Bert heeft sinds zijn aantreden in januari op waardevolle wijze zijn rol gespeeld in de verdere ontwikkeling van FC Den Bosch. Voor ons is het de komende periode echter van groot belang dat we de relaties met onze stakeholders nog meer centraal gaan stellen en nog meer nieuwe partners aan ons gaan binden. We respecteren Bert zijn beslissing, bedanken hem hartelijk voor zijn inzet en kijken er naar uit om hem in de toekomst weer te begroeten in Stadion De Vliert.’

Advertentie