Slechts 2 dagen na zijn tweehonderdste goal in de Premier League gemaakt te hebben, zet Engelsman Wayne Rooney een punt achter zijn rijke interlandcarrière. Hoewel hij met zijn land nooit echt spectaculaire prestaties neerzette op een groot toernooi, wist hij 53 keer het doel te vinden. Hiermee is hij recordhouder van het Engels voetbalelftal en verliezen The Three Lions dus een echte cultfiguur.

Het nieuwe voetbalseizoen is nog maar net van start gegaan en de eerste interlandbreak staat alweer voor de deur. In het eerste weekend van september neemt het Engels voetbalelftal het op tegen Malta en Slowakije, en trainer Gareth Southgate maakt de selectie van Engeland stilaan in orde. Ook Rooney werd een plaats in de selectie aangeboden, maar tot ieders verbazing weigerde hij. “Elke keer dat ik werd geselecteerd was een echte eer voor mij, maar nu is het tijd voor mij om een punt achter mijn interlandcarrière te zetten.”, verklaarde de 31-jarige Rooney.

Rooney zal volgens eigen zeggen altijd een gepassioneerde Engeland-supporter blijven, ondanks hij vanaf nu geen deel meer zal uitmaken van het team. Hij debuteerde in 2003, in een 3-1-nederlaag tegen Australië. Zijn eerste wedstrijd op een groot toernooi was op het EK in 2004. Rooney was toen nog maar 18 jaar oud.