Vanavond vond in Monaco de loting van de Champions League plaats. De 32 teams, waaronder Anderlecht en Feyenoord, werden verdeeld over 8 groepen. 

GROEP A: Benfica, Europa League-winnaar Manchester United, FC Basel en CSKA Moskou. De twee eerste clubs zijn favoriet om door te stoten, maar Basel en CSKA zijn zeker geen slechte teams.

GROEP B: In deze groep neemt Anderlecht het op tegen twee grootmachten: Bayern München en Paris Saint-Germain. Ook de vierde club is zeer sterk, het Schotse Celtic. De derde plek behalen, dat is waarschijnlijk het doel van de Belgische kampioen, zal niet zo simpel worden.

GROEP C: Zeer aantrekkelijke poule: Atlético Madrid, Chelsea en AS Roma zijn absolute topclubs, CL-debutant Qarabag is de vreemde eend in de bijt.

GROEP D: Juventus en FC Barcelona, enkele jaren geleden nog de ploegen die de finale vormden, zullen elkaar in de ogen kijken. Olympiacos en Sporting zijn de twee andere teams.

GROEP E: De ‘koning van de Europa League’, Sevilla, zal het in deze poule opnemen tegen Spartak Moskou, Liverpool en Maribor.

GROEP  F: Feyenoord is in een groep met Shakhtar, Manchester City en Napoli onderverdeeld. Een zeer lastige poule voor de kampioen van Nederland.

GROEP G: AS Monaco, FC Porto, Besiktas en RB Leipzig. Een van de mindere groepen, maar wel een zeer interessante.

GROEP H: Titelhouder Real Madrid is in een zeer sterke groep terechtgekomen, met Borussia Dortmund en Tottenham. De ploeg uit pot 4, APOEL, gaat een zware campagne tegemoet.

De eerste speelronde zal plaatsvinden op 12 en 13 september.

Doorheen de loting werden ook enkele individuele prijzen uitgedeeld op basis van vorig seizoen in de CL:

  • Beste doelman: Buffon
  • Beste verdediger: Ramos
  • Beste middenvelder: Modric
  • Beste aanvaller: Ronaldo
Advertenties