De laatste speelronde voor de interlandbreak belooft weer heel wat in haar mars te hebben. Koploper Vitesse neemt het thuis op tegen AZ, Ajax heeft de lastige uitwedstrijd tegen medekoploper VVV-Venlo, Feyenoord gaat voor een eenvoudig middagje in De Kuip en de Overijsselse derby PEC-Twente staat op het programma.

Vrijdag 25 augustus 2017
NAC Breda – Sparta Rotterdam (20.00 uur)
NAC neemt het in haar tweede thuisduel op rij op tegen Sparta Rotterdam. De Bredanaars zijn nog steeds puntloos, ze staan ook laatste, en Sparta pakte vorig weekeinde haar eerste punt in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. De laatste keer dat de ploegen elkaar op Eredivisieniveau troffen, was in 2009 en werd het 2-2. Voor NAC waren de doelpuntenmakers Patrick Zwaanswijk en Leonarde, Erik Falkenburg en Rydell Poepon deden dat voor de Spangenaren. De laatste wedstrijd in Breda, in oktober 2015, werd het 4-0 voor NAC in de Jupiler League.
Prognose: een gelijkspel.

Zaterdag 26 augustus 2017
Vitesse – AZ (18.30 uur)
De nummer 1 speelt tegen de nummer 9 van de Eredivisie en bij Vitesse lijkt alles op rolletjes te lopen. De Arnhemmers hebben al 7 goals voor en 2 goals tegen, weliswaar wonnen ze haar beide wedstrijden tegen degradatiekandidaten. AZ verloor haar eerste competitiewedstrijd in Eindhoven, maar won vorige week thuis van ADO Den Haag. Beide ploegen hopen een goed resultaat neer te zetten en beiden zullen waarschijnlijk in het linkerrijtje eindigen.
Prognose: Vitesse wint.

ADO Den Haag – sc Heerenveen (19.45 uur)
ADO verloor haar eerste twee wedstrijden, terwijl Heerenveen haar eerste twee duels gelijkspeelde. Veertien keer eerder stonden beide ploegen op Eredivisieniveau tegenover elkaar in Den Haag, zes keer won ADO en vijfmaal wonnen de Friezen. Vorig seizoen zegevierde sc Heerenveen eenvoudig met 0-3, toen maakte Kanon een eigen goal. Kanon zal er niet bij zijn, hij kreeg vorige week rood in een duel met Ron Vlaar (AZ).
Prognose: sc Heerenveen wint.

PEC Zwolle – FC Twente (19.45 uur)
De Overijsselse derby is al vroeg in het seizoen daar. Twente reist de 75 kilometer naar het Zwolse, maar het doet dat met 0 punten. De Tukkers verloren in De Kuip van Feyenoord en vorige week blameerde het zich tegen ‘revelatie’ VVV-Venlo. Vorig seizoen won Twente met 1-2 in Zwolle, huurling Assaidi was toentertijd de matchwinner. PEC won slechts 3x in zestien thuisduels tegen FC Twente.
Prognose: PEC Zwolle wint.

Heracles Almelo – Excelsior (20.45 uur)
Een stuk verderop in Overijssel trapt Heracles thuis af tegen Excelsior. Beide ploegen kennen een redelijk begin: Heracles won thuis met 2-1 van Ajax en speelde gelijk bij Heerenveen. Excelsior won bij Willem II en verloor maar met 0-1 thuis van landskampioen Feyenoord. Vorig seizoen won Heracles met grote cijfers van de opponent uit Rotterdam, het werd 4-0.
Prognose: een gelijkspel.

Zondag 27 augustus 2017
Feyenoord – Willem II (12.30 uur)
Feyenoord wacht in de eigen Kuip een eenvoudig affiche. Waar in de Champions League Manchester City, Shakhtar Donetsk en Napoli wachten, staat tegenstander Willem II ver weg van dat niveau. De Tilburgers hebben nog 0 punten en kunnen een moeizaam seizoen verwachten. Feyenoord is nog foutloos en kan een grote uitslag neerzetten, maar dan nog moet de landskampioen waken voor gemakzucht.
Prognose: Feyenoord wint.

VVV-Venlo – Ajax (14.30 uur)
VVV-Venlo is dé trotse medekoploper van de Eredivisie, de kampioen van de Jupiler League staat tegenover de 33-voudig landskampioen van Nederland. In Venlo en omstreken was er een run op wedstrijdkaarten, want voor het eerst sinds jaren komt er een top-3 ploeg naar Noord-Limburg. De laatste keer dat VVV won van Ajax, was in het jaar 1987. Toentertijd scoorden Jos Luhukay (2x) en John Lammers. Ajax heeft de verre wedstrijd in Noorwegen in haar benen en is dus gewaarschuwd. De Amsterdammers verloren van Rosenborg en spelen voor het eerst sinds het seizoen 1966, met uitzondering van de schorsing van 1991, géén Europees voetbal.
Prognose: een gelijkspel.

PSV – Roda JC (16.45 uur)
Waar Roda JC een ‘angstgegner’ is voor PSV in Zuid-Limburg, zo is PSV dat voor Roda in Eindhoven. Van de 43 eerdere ontmoetingen won PSV er 31, Roda won er slechts 6. PSV won vorige week eenvoudig in Breda, terwijl Roda thuis verloor van Vitesse. Daarmee staat de ploeg uit Kerkrade gedeeld laatste met nog 0 punten.
Prognose: PSV wint.

FC Groningen – FC Utrecht (16.45 uur)
FC Groningen leeft uitgerust naar de ontmoeting met Utrecht toe, terwijl de Domstedelingen de verre uitwedstrijd bij Zenit in de benen heeft. FC Utrecht werd helaas uitgeschakeld in de laatste voorronde Europa League en moet haar wonden likken. Vorig seizoen was het een van de vreemde wedstrijden in de Euroborg. Bij rust stond FC Groningen comfortabel met 2-0 voor, maar na rust stortte de formatie van trainer Ernest Faber helemaal in. Onder leiding van Ayoub wist Utrecht nog met 2-3 te winnen in het hoge Noorden.
Prognose: FC Groningen wint.

Advertenties