Roberto Martinez heeft zonet zijn selectie bekendgemaakt voor de wedstrijden tegen Gibraltar (31/08) en Griekenland (03/09). Er is wel een grote verrassing: Radja Nainggolan is niet geselecteerd, het zou ditmaal om een disciplinaire sanctie te gaan. Ook Thomas Meunier, Jordan Lukaku en Steven Defour zijn er terug bij.

Roberto Martinez gaf op de persconferentie een korte uitleg waarom Radja Nainggolan er niet bij is. “Dit is geen straf, ik kies gewoon voor anderen”. In de vorige interland tegen Estland kregen Axel Witsel en Marouane Fellaini de voorkeur op de middenvelder van AS Roma. Nainggolan kwam te laat op de theoretische voorbereiding en kreeg dus een disciplinaire sanctie. Eerst waren er geruchten dat Nainggolan zou stoppen als international, maar hij heeft nu aangegeven zeer teleurgesteld te zijn en na te denken over de toekomst.

Eden Hazard is er wel weer terug bij. Maandag valt namelijk de beslissing of Hazard zal kunnen meespelen, zei Martinez zonet. Hazard traint ondertussen terug mee met de groep. Martinez zei nog het volgende over Hazards selectie op de persconferentie: “Eden is onze aanvoerder en moet in de selectie zitten. Dit is een zeer belangrijke periode in onze kwalificatiecampagne. We hebben Eden nodig als voetballer én als mens.”

Na een blessure is Thomas Meunier er ook weer opnieuw bij. Ook Jordan Lukaku en Steven Defour zijn er opnieuw bij. Martinez kiest voor een ruime kern met maar liefst 28 spelers.

De selectie:

Doelmannen (4):

Koen Casteels (Wolfsburg/Dui), Thibaut Courtois (Chelsea/Eng), Simon Mignolet (Liverpool/Eng), Matz Sels (Anderlecht)

Verdedigers (7):

Toby Alderweireld (Tottenham/Eng), Laurent Ciman (Montréal Impact/Can), Vincent Kompany (Manchester City/Eng), Jordan Lukaku (Lazio Roma/Ita), Thomas Meunier (PSG/Fra), Thomas Vermaelen (FC Barcelona/Spa)), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur/Eng)
Middenvelders (10):

Yannick Carrasco (Atlético Madrid/Spa), Nacer Chadli (West Bromwich/Eng), Kevin De Bruyne (Manchester City/Eng), Steven Defour (Burnley/Eng), Leander Dendoncker (Anderlecht), Marouane Fellaini (Manchester United/Eng), Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach/Dui), Radja Nainggolan (AS Roma/Ita), Youri Tielemans (AS Monaco/Fra), Axel Witsel (Tianjin Quanjian/Chn)
Aanvallers (7):

Michy Batshuayi (Chelsea/Eng), Christian Benteke (Crystal Palace/Eng), Eden Hazard (Chelsea/Eng), Romelu Lukaku (Manchester United/Eng), Dries Mertens (Napoli/Ita), Kevin Mirallas (Everton/Eng), Divock Origi (Liverpool/Eng)

Advertentie