Zondagavond trok Antwerp, net zoals duizenden dagtoeristen, naar de zee. Niet om te gaan zonnen op het strand, maar wel om KV Oostende partij te geven. De kustploeg ging op zoek naar haar eerste punten van het seizoen. 

Oostende moest winnen. Het team van Yves Vanderhaeghe begon ook het best aan de wedstrijd. De thuisploeg voetbalde enkele kansen bij elkaar, maar Bolat hield zijn netten schoon. Tot Corryn Canesin neerhaalde in de eigen zestien. Berrier zag Bolat een hoek kiezen en wipte de bal tergend traag in doel. Geen perfecte panenka, maar wel een mooie strafschop. De 1-0 was het eerste thuisdoelpunt van het seizoen voor Oostende, en was ook meteen de ruststand.

Na de flauwe eerste helft moest Antwerp zich herpakken in de tweede helft. En dat deed het team van Bölöni ook. Al na 10 minuten in de tweede helft werkte Rodrigues de voorzet van Haroun met een soort halve omhaal voorbij Proto. Met nog een kwartier op de klok leken Oostende en Antwerp de punten te delen, maar wat volgde was een fabuleus slotkwartier. Domingues en Limbombé zorgden voor de 1-3-voorsprong. Gano maakte zes minuten later de aansluitingstreffer. Vervolgens leek Rodrigues met zijn tweede van de avond de match beslist te hebben. Maar Oostende scoorde een minuut later al de 3-4 via Conte. De thuisploeg bleef zoeken naar een gelijkmaker, maar die kwam er niet meer.

Zo gaat het dus van kwaad naar erger bij KV Oostende. De kustploeg, die vorig jaar nog play-off 1 speelde, blijft na de 3-4-nederlaag tegen Antwerp achter met een harde 0 op 15. De promovendus heeft haar start duidelijk niet gemist. Antwerp staat na 5 speeldagen knap op de vierde plaats met 10 op 15.

Advertenties