UEFA denkt na over salarisplafond bij voetbalclubs

UEFA-president Aleksander Ceferin wilt graag dat er een salarisplafond komt bij voetbalclubs. Hij gaat een voorstel op tafel leggen bij de Europese Commissie, om zo ongelijkheden in de sport tegen te gaan. Dit naar aanleiding van de steeds toenemende transferbedragen, denk aan Neymar, en salarissen van spelers.

De Sloveen denkt dat een salarisplafond de juiste oplossing is, om spelers langer bij clubs te houden en absurde transferbedragen te beperken. Het idee is, dat clubs elk jaar een maximumbedrag aan salarisuitgiften mogen hebben. Zo’n dergelijke constructie zie je nu wel vaker in de voetbalwereld; Ajax leeft bijvoorbeeld een maximum bedrag voor spelerssalarissen na.

Vorig seizoen deden Ceferin en Karl-Heinz Rummenigge al beklag over het groot aantal spelers dat onder contract staat bij een beperkt aantal ploegen. Met name Chelsea, Manchester City, Juventus en Bayern München worden steeds aangehaald. Volgens Rummenigge dienen deze clubs een beperkt aantal spelers onder contract te hebben en niet ieder seizoen 30 spelers te verhuren.

Wanneer het voorstel van Ceferin (en Rummenigge) wordt voorgedragen, is nog niet bekend.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.