PSV heeft zondag ook de derde competitiewedstrijd gewonnen. De Eindhovenaren wonnen met 2-0 van Roda JC. De ploeg uit Kerkrade heeft nog geen punten weten te scoren dit seizoen.

Bij PSV ontbrak Santiago Arias in de basis. De Colombiaan, die in de belangstelling staat van Swansea City, is geblesseerd.

Eerste helft

Roda JC begon de wedstrijd vol goede moed en wilde meteen gevaarlijk zijn. PSV kon daardoor niet meteen de aanval kiezen. Toch wist PSV als snel de overhand te krijgen op Roda. Jürgen Locadia maakte in de 9e minuut de openingstreffer. De spits werd de diepte in gestuurd door Marco van Ginkel en passeerde Roda JC-doelman Hidde Jurjus. Roda wist ondanks een aantal pogingen geen gevaar te creëren. De ploeg van Robert Molenaar gaf in de eerste helft veel ruimte en kansen weg. In de 24e minuut schoot Locadia op doel. De bal werd gekeerd door doelman Jurjus, maar belandde voor de voeten van Hirving Lozano die de 2-0 binnen schoof.  Voor de Mexicaanse nieuweling was het zijn derde doelpunt in drie wedstrijden. Ondanks nog wat kansen van PSV gingen beide ploegen met 2-0 de rust in.

Tweede helft

PSV was in de tweede helft op zoek naar meer doelpunten, maar de Brabanders waren in het vervolg onnauwkeurig in de afwerking. Roda JC hield daardoor nog even hoop op een goede afloop, maar ze werden niet gevaarlijk genoeg in de wedstrijd. Tegen het einde zakte het niveau naar een dieptepunt. Beide ploegen leken genoegen te nemen met de stand en tot kansen kwam het niet meer. Zo boekt PSV een eenvoudige overwinning.

Door de overwinning staat PSV nu op de 2e plek, maar wel gedeeld eerste met Feyenoord. De Rotterdammers hebben alleen een beter doelsaldo. Roda JC wtaat nu 16e met 0 punten uit drie wedstrijden.

Na de interlandperiode gaat PSV op bezoek bij SC Heerenveen. Roda zal dan een moeilijke uitwedstrijd in Utrecht tegemoet gaan.

Advertentie