De nieuwe Vlaamse voetbalfederatie Voetbal Vlaanderen wil de KBVB vragen om geen Jupiler Pro League-duels meer plaats te laten vinden op zondag tussen 14u en 18u. Secretaris-generaal Benny Mazur wil deze maatregel treffen ten voordele van de amateurclubs.

Voetbal Vlaanderen was begin dit jaar ontstaan door een fusie tussen de Voetbalfederatie Vlaanderen (VFV), de Vlaamse Voetbalbond (KVV), de Vlaamse Minivoetbalfederatie (VMF) en de Belgische Liefhebbersvoetbalbond (KBLVB), zo kwamen veld-, zaal- en minivoetballers onder één dak terecht.

Uit onderzoek berekende Voetbal Vlaanderen dat meer mensen naar Jupiler Pro League-matchen kijken en dus kiezen voor hun favoriete profclub. Federatievoorzitter Gilbert Timmermans stelt het zo: “We vragen niet om geen enkele wedstrijd meer te organiseren op zondag. Vier uur, dat is waar we om vragen”. Ook Vlaams minister van Sport Philippe Muyters steunt het initiatief van Voetbal Vlaanderen.

Voetbal Vlaanderen wil ook een “eerlijke solidariteitsvergoeding” voor talenten die vanuit het amateurvoetbal doorstromen naar een profclub. Mazur verklaarde ook nog het volgende: Voetbal Vlaanderen wil streven naar een gezonde en sportieve federatie.

Advertenties