Voetbal Vlaanderen wil geen profduels meer tussen 14u en 18u op zondag

De nieuwe Vlaamse voetbalfederatie Voetbal Vlaanderen wil de KBVB vragen om geen Jupiler Pro League-duels meer plaats te laten vinden op zondag tussen 14u en 18u. Secretaris-generaal Benny Mazur wil deze maatregel treffen ten voordele van de amateurclubs.

Voetbal Vlaanderen was begin dit jaar ontstaan door een fusie tussen de Voetbalfederatie Vlaanderen (VFV), de Vlaamse Voetbalbond (KVV), de Vlaamse Minivoetbalfederatie (VMF) en de Belgische Liefhebbersvoetbalbond (KBLVB), zo kwamen veld-, zaal- en minivoetballers onder één dak terecht.

Uit onderzoek berekende Voetbal Vlaanderen dat meer mensen naar Jupiler Pro League-matchen kijken en dus kiezen voor hun favoriete profclub. Federatievoorzitter Gilbert Timmermans stelt het zo: “We vragen niet om geen enkele wedstrijd meer te organiseren op zondag. Vier uur, dat is waar we om vragen”. Ook Vlaams minister van Sport Philippe Muyters steunt het initiatief van Voetbal Vlaanderen.

Voetbal Vlaanderen wil ook een “eerlijke solidariteitsvergoeding” voor talenten die vanuit het amateurvoetbal doorstromen naar een profclub. Mazur verklaarde ook nog het volgende: Voetbal Vlaanderen wil streven naar een gezonde en sportieve federatie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.