AA Gent huurt verdediger Noë Dussenne voor de rest van het seizoen van het Italiaanse Crotone FC. De 1.91 meter lange verdediger keert daarmee terug in België.

Dussenne maakte vorig seizoen de overstap naar Italië. Crotone FC nam de centrale verdediger voor een bedrag van €950.000,- over van Royal Excel Moeskroen. Dussenne speelde in zijn eerste seizoen Serie A-voetbal met promovendus Crotone, maar hij kwam slechts tot negen optredens in de hoofdmacht. Dit seizoen mocht Dussenne wel al 82 minuten in actie komen voor Crotone, Dussenne viel al na acht minuten tegen AC Milan in voor Marcello Trotta (0-3-verlies).

Dussenne komt uit de jeugdopleiding van RAEC Mons en is ook in Bergen geboren. In 2012 werd Dussenne verhuurd aan AFC Tubize, alvorens transfervrij naar Cercle Brugge te keren. Na een jaar Cercle vertrok hij weer terug naar Wallonië, Royal Excel Mouscron werd zijn nieuwe werkgever. Voor Mouscron speelde Dussenne zijn meest wedstrijden, hij kwam maar liefst 41x in actie. In deze 41 optredens maakte hij als centrale verdediger 6 doelpunten.

Advertentie