Borussia Dortmund en TSG 1899 Hoffenheim hebben flink zaken met elkaar gedaan. Linkervleugelverdediger Jeremy Toljan verruilt Hoffenheim voor Dortmund en rechtsachter Felix Passlack doet het omgekeerde op huurbasis. 

De 23-jarige Jeremy Toljan werd met Duitsland onder 21 Europees Kampioen en heeft zelfs 6 interlands voor het Duitse Olympische Team gespeeld. Toljan maakte een bijzonder sterke ontwikkeling door, nadat hij in 2013 de overstap naar het eerste elftal van Hoffenheim had gemaakt. De in Stuttgart geboren vleugelverdediger kwam in 2011 over van de jeugdopleiding van VfB Stuttgart. TSG 1899 Hoffenheim betaalde toentertijd €500.000,- voor het grote talent. In totaal speelde Toljan 63x voor Hoffenheim, daarin wist hij 2x te scoren en 1 assist te geven. Toljan heeft een contract tot de zomer van 2022 getekend in het Westfalenstadion en kostte zo’n €5.000.000,-.

Felix Passlack bewandelt de omgekeerde weg en lijkt daarmee betrokken te zijn in de deal met Toljan. Passlack zal het komende seizoen op huurbasis uitkomen voor de ploeg uit Sinsheim en hij hoopt vooral om veel minuten te maken. Passlack speelt al sinds het seizoen 2012 in de jeugdopleiding van BVB en komt ook uit de regio Dortmund (Bottrop). Ook Passlack is een jeugdinternational van Duitsland. Hij heeft in totaal al 21x mee mogen doen met het eerste van Borussia Dortmund en kent een marktwaarde van ongeveer 3 miljoen euro.

Peter Bosz presenteerde eerder deze week de aanvaller Andrey Yarmolenko, hij kwam over van het Oekraïense Dynamo Kiev. Daarentegen liet Bosz gisteren Emre Mor vertrekken naar het Spaanse Celta de Vigo.