Deze week en volgende week staat er interlandvoetbal op het programma. In de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2018 zijn ze toe aan de zevende speelronde. Voor een aantal landen zit de kwalificatie er niet meer in, anderen strijden nog volop voor een eerste of tweede plaats. De nummers één van iedere groep zijn rechtstreeks geplaatst, de acht beste tweedes spelen barragewedstrijden tegen elkaar. We geven een overzicht van de stand, de ploegen en de wedstrijden van speelronde 7.

Groep A

In groep A zijn Zweden en Frankrijk de twee leiders met elk 13 punten. Nederland heeft 10 punten en staat derde. Bulgarije staat vierde met 9 punten. Voor Nederland wacht er een moeilijke verplaatsing naar Frankrijk, een belangrijke wedstrijd met het oog op de tweede plaats. Zweden gaat op bezoek in Bulgarije, dat ook nog niet helemaal is uitgeteld. Onderin nemen Wit-Rusland en Luxemburg het tegen elkaar op.

Donderdag 31 augustus:

Bulgarije 20 : 45 Zweden
Frankrijk 20 : 45 Nederland
Luxemburg 20 : 45 Wit-Rusland

Groep B

Zwitserland staat in deze groep aan de leiding met een maximum van 18 op 18. Portugal staat tweede met 15 punten. Het zal wellicht tussen deze twee landen gaan om de eerste (en tweede) plaats, want de nummer drie in de stand, Hongarije, telt slechts 7 punten. Voor Zwitserland en Portugal wachten er (op papier) eenvoudige thuiswedstrijden. Zwitserland krijgt het bezoek van voetbaldwerg Andorra, Portugal ontvangt de Faeröer Eilanden. De derde wedstrijd in deze groep is die tussen Hongarije en Letland.

Donderdag 31 augustus:

Hongarije 20 : 45 Letland
Portugal 20 : 45 Faeröer Eilanden
Zwitserland 20 : 45 Andorra

Groep C

Duitsland steekt er in deze groep met kop en schouders bovenuit. Met 18 op 18 heeft het een perfect rapport en telt het al 5 punten meer dan de nummer twee in de stand Noord-Ierland. Tsjechië volgt zelfs al op 9 punten. Vrijdag trekt Die Mannschaft naar Tsjechië en gaat Noord-Ierland op bezoek bij het zwakke broertje in de groep San Marino. Noorwegen ontvangt thuis Azerbeidzjan.

Vrijdag 1 september:

San Marino 20 : 45 Noord-Ierland
Denemarken 20 : 45 Polen
Roemenië 20 : 45 Armenië

Groep D

Groep D is een poule zonder al te grote namen. Servië en Ierland zijn de leiders hier met 12 punten. Wales en Oostenrijk volgen met 8 punten op plaatsen drie en vier. Servië neemt het op tegen Moldavië, terwijl Ierland naar Georgië trekt. Het belangrijkste duel is dat echter tussen Wales en Oostenrijk. Beide ploegen zijn nog in de running voor de tweede (en eventueel zelfs eerste) plaats, maar een volgende nederlaag kan voor één van beiden wel eens fataal zijn.

Zaterdag 2 september:

Georgië 18:00 Ierland
Servië 18 : 00 Moldavië
Wales 20 : 45 Oostenrijk

Groep E

In groep E is Polen de leider met 16 punten. Montenegro en Denemarken volgen ieder met 10 punten. Polen lijkt zich in deze groep rechtstreeks te plaatsen voor het WK, de strijd om de tweede plaats is hier wellicht de belangrijkste. Polen maakt de verplaatsing naar Denemarken, een belangrijke wedstrijd bovenin het klassement. Montenegro moet dan weer de trip maken naar Kazachstan en Roemenië en Armenië kunnen onderling uitmaken wie definitief afvalt in de strijd om de tweede plaats.

Vrijdag 1 september:

Kazachstan 18 : 00 Montenegro
Tsjechië 20 : 45 Duitsland
Noorwegen 20 : 45 Azerbeidzjan

Groep F

In deze groep staan de ploegen relatief dicht bij elkaar. Engeland staat aan de leiding met 14 punten, Slowakije staat tweede met 12 punten en Slovenië staat derde met 11 punten. Engeland gaat op bezoek bij het puntenloze Malta, uitkijken is het echter naar de wedstrijd tussen Slowakije en Slovenië met een voorlopige tweede plaats als inzet. Litouwen en Schotland is de derde affiche in deze groep.

Vrijdag 1 september:

Litouwen 20 : 45 Schotland
Malta 20 : 45 Engeland
Slowakije 20 : 45 Slovenië

Groep G

In Groep G heersen Spanje en Italië, de twee leiders in deze groep met 16 punten. Israël en Macedonië volgen al op 7 punten. Spanje en Italië nemen het tegen elkaar op in een rechtstreeks duel om de eerste plaats, een belangrijke wedstrijd voor beide landen. Daarnaast nemen Israël en Macedonië en Albanië en Liechtenstein het tegen elkaar op.

Zaterdag 2 september:

Spanje 20 : 45 Italië
Albanië 18 : 00 Liechtenstein
Israël 20 : 45 Macedonië

Groep H

België staat aan de leiding in deze groep met 16 punten, dat zijn er 4 meer dan de nummer twee in de stand Griekenland. Bosnië & Herzegovina staat derde met 11 punten. Deze drie landen lijken dan ook te strijden om de plaatsen één en twee. België neemt het in eigen land op tegen het bescheiden Gibraltar, Griekenland ontvangt thuis Estland en Bosnië & Herzegovina maakt de verplaatsing naar Cyprus.

Donderdag 31 augustus:

Cyprus 20 : 45 Bosnië & Herzegovina
Griekenland 20 : 45 Estland
België 20 : 45 Gibraltar

Groep I

In groep I tot slot heerst er nog spanning bovenin waar er nog vier ploegen in aanmerking komen voor de eerst en tweede plaats. Tussen de vier eerste landen zitten slechts 2 punten verschil. Het gaat om Kroatië en IJsland met ieder 13 punten en Turkije en Oekraïne die elk 11 punten tellen. Het duel tussen die laatste twee is dan ook van groot belang. Daarnaast neemt Kroatië het thuis op tegen Kosovo en IJsland maakt de verplaatsing naar Finland. Puntenverlies kan in deze fase wel eens doorslaggevend zijn.

Zaterdag 2 september:

Finland 18 : 00 IJsland
Oekraïne 20 : 45 Turkije
Kroatië 20 : 45 Kosovo

Advertentie