Kevin van Kippersluis, een van de beste vrienden van Davy Klaassen, verlaat de vissersplaats Volendam voor de Friese hoofdstad Leeuwarden. De in Hilversum geboren aanvallende middenvelder tekent een contract voor twee seizoenen, met optie tot nog een seizoen. 

De 24-jarige aanvallende middenvelder heeft zijn handtekening onder een contract gezet, maar moet nog wel de medische keuring afronden. SC Cambuur ziet daar geen probleem in en durft de gok te wagen.

Een speler die zich heeft bewezen op Jupiler League niveau en nog verder kan groeien”, omschrijft technisch directeur Gerald van den Belt de nieuwste aanwinst van SC Cambuur. “Kevin is een linkspoot die op meerdere aanvallende posities inzetbaar is. Hij beschikt over veel loopvermogen en scoort ook nog eens makkelijk. Kortom een prima aanwinst.”

Van Kippersluis is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax en FC Utrecht, maar brak bij beide clubs niet door. Bij FC Volendam wist hij wel door te breken in het profvoetbal, daar scoorde hij zelfs aan de lopende band. In 115 wedstrijden voor De Heen en Weer scoorde de middenvelder 15 goals en gaf hij 10 assists.

Advertentie