TRANSFER: Zappacosta gaat bij Chelsea voor meer Italiaanse mankracht zorgen

Chelsea heeft de 5de zomeraanwinst binnen in Davide Zappacosta. De Italiaan komt over van Torino, waar hij pas 2 jaar speelde. Afgelopen seizoen speelde de aanvallende rechtsback echter een fantastisch seizoen, waardoor hij zijn transfer naar de Premier League kan afronden.

Chelsea betaalt naar verluid zo’n 25 miljoen euro voor de 25-jarige, hij tekende een contract voor 4 jaar. De speler gaat in die tijd ongeveer 2,5 miljoen euro verdienen. Zappacosta past met zijn aanvallende spel perfect in het 3-verdedigers-systeem van trainer Antonio Conte. Hij zal dan waarschijnlijk als rechtshalf op het middenveld gaan spelen. Conte zei bij zijn komst naar Chelsea dat hij meer Italiaanse “power” naar Chelsea wilde brengen, maar haalt met Zappacosta eigenlijk pas de eerste Italiaan binnen.

De 1.82 meter-lange speler mocht 58 wedstrijden meespelen bij Torino. Hij scoorde 2 keer en gaf 6 assists. Hij eindigde met zijn ploeg op de 12de en 9de plaats. De rechtspoot kwam in 2015 voor 4,3 miljoen euro over van Atalanta.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.