Chelsea heeft de 5de zomeraanwinst binnen in Davide Zappacosta. De Italiaan komt over van Torino, waar hij pas 2 jaar speelde. Afgelopen seizoen speelde de aanvallende rechtsback echter een fantastisch seizoen, waardoor hij zijn transfer naar de Premier League kan afronden.

Chelsea betaalt naar verluid zo’n 25 miljoen euro voor de 25-jarige, hij tekende een contract voor 4 jaar. De speler gaat in die tijd ongeveer 2,5 miljoen euro verdienen. Zappacosta past met zijn aanvallende spel perfect in het 3-verdedigers-systeem van trainer Antonio Conte. Hij zal dan waarschijnlijk als rechtshalf op het middenveld gaan spelen. Conte zei bij zijn komst naar Chelsea dat hij meer Italiaanse “power” naar Chelsea wilde brengen, maar haalt met Zappacosta eigenlijk pas de eerste Italiaan binnen.

De 1.82 meter-lange speler mocht 58 wedstrijden meespelen bij Torino. Hij scoorde 2 keer en gaf 6 assists. Hij eindigde met zijn ploeg op de 12de en 9de plaats. De rechtspoot kwam in 2015 voor 4,3 miljoen euro over van Atalanta.

Advertentie