De Kroatische verdediger Ivan Strinic en de Colombiaanse spits Dúvan Zapata vertrekken van Napoli naar Sampdoria. Voor Strinic betaalt Samp €2.000.000,- en voor Zapata ontvangt Napoli een huurvergoeding van €3.000.000,-. 

Linkervleugelverdediger Strinic verruilt na 2,5 jaar Napoli voor Sampdoria. De Kroatisch international begon zijn carrière bij Hajduk Split, maar vertrok al snel naar het Franse Le Mans. Via Dragovoljac kwam hij weer bij Hajduk terecht, tijdens zijn drie jaar in Split deed hij het zo goed, dat hij een transfer van 3 miljoen euro naar het Oekraïense FC Dnipro verdiende. In de winter van 2015 kwam hij transfervrij bij Napoli terecht. De 39-voudig international speelde in totaal maar 39 wedstrijden voor de Napolitanen.

De sterke spits Dúvan Zapata belande via het Argentijnse Estudiantes bij Napoli terecht. In 2013 betaalde de Italiaanse club zo’n 7,5 miljoen euro voor het Colombiaanse talent. Zapata werd daarna verhuurd aan Udinese en vertrekt nu op huurbasis naar Sampdoria. De ploeg uit Genoa heeft een aankoopoptie bedongen, volgende zomer mag de club beslissen of ze €8.000.000,- overmaken voor de Colombiaan. Zapata heeft 54 wedstrijden voor Napoli gespeeld en scoorde daarin 15 goals.

Advertentie