Ondanks het ‘dramatische’ interlandvoetbal wordt er in de Jupiler League gewoon afgetrapt dit weekeinde! Er staan me toch weer een partij mooie affiches op het programma, wat te denken van: NEC – FC Eindhoven, Helmond Sport – Go Ahead Eagles én FC Volendam – sc Cambuur.

Vrijdag 1 september 2017 (20.00 uur):

Fortuna Sittard – Almere City FC
Fortuna was de trotse koploper van speelronde 1, maar moest vorige week het onderspit delven tegen Jong Ajax. Op De Toekomst werd het 4-2 voor de Amsterdammers, maar aanvoerder Perr Schuurs maakte een mooie goal namens de Midden-Limburgers. Almere City is wat minder aan het nieuwe seizoen begonnen. Het elftal van trainer Jack de Gier speelde 1x gelijk en verloor ook 1 duel. Almere pakte haar eerste punt vorige week thuis tegen FC Den Bosch, 1-1.
Prognose: Fortuna Sittard wint.

NEC – FC Eindhoven
FC Eindhoven gaat op bezoek bij titelkandidaat NEC, wat vijfde staat in de Jupiler League. De Eindhovenaren staan zelf 11de en hebben haar beide wedstrijden gelijkgespeeld, vorige week nog 1-1 bij FC Emmen. NEC begon redelijk aan het nieuwe seizoen, 1 overwinning en 1 gelijkspel staan er op de teller. Vorige week was dus het eerste ‘puntenverlies’ bij mede-titelkandidaat Go Ahead Eagles.
Prognose: NEC wint.

Helmond Sport – Go Ahead Eagles
Helmond Sport was gisteren verrassend actief op Deadline Day. De Brabanders versterkte zich met spits Joey Godee en keeper Jamie Watt. Vorige week verloor Helmond haar wedstrijd tegen Jong PSV, na een 1-0-voorsprong uit handen te hebben gegeven. Go Ahead speelde dus met 1-1-gelijk tegen NEC en lijkt deze avond een makkelijk avondje te krijgen. Ware het niet, dat Helmond Sport niet zo gek lang geleden de Deventenaren met 5-1 wist op te rollen (23 maart 2012).
Prognose: Go Ahead Eagles wint.

Telstar – FC Oss
Oss is koploper!!! Ik herhaal: Oss is koploper!!! In Noordoost-Brabant gelooft men het nog niet helemaal, maar het is echt waar. FC Oss heeft haar eerste twee wedstrijden gewonnen en mag nu op bezoek in Velsen-Zuid. Zonder Tom Boere, vertrokken naar FC Twente, weten de Ossenaren wel te scoren: 4 gemaakte goals inmiddels. Telstar speelde, net als FC Eindhoven, haar beide wedstrijden gelijk en vinden we terug op de 12de plek.
Prognose: FC Oss wint.

Zondag 3 september 2017 (12.30 uur):

FC Volendam – SC Cambuur
Kevin van Kippersluis, hij verruilde op Deadline Day Volendam voor Cambuur en mag het dus direct opnemen tegen zijn oude werkgever. Volendam en Cambuur worden beiden gezien als serieuze promotiekandidaten, dus het belooft een clash te worden in het vissersplaatsje. Maar… zowel Volendam als Cambuur staan er niet bepaald goed voor. Volendam heeft 1x gelijk gespeeld (tegen Helmond Sport) en 1x verloren (bij FC Oss), Cambuur verloor thuis van Jong Ajax en uit van De Graafschap. Daarmee staat de Friese ploeg onderaan.
Prognose: SC Cambuur wint.

Overige wedstrijden:
FC Dordrecht – FC Emmen
MVV Maastricht – FC Den Bosch
Jong FC Utrecht – Jong AZ
Jong PSV – Jong Ajax
RKC Waalwijk – De Graafschap (zaterdag 2 september 19.45 uur)

Advertentie