Ousmane Dembélé heeft een boekje opengedaan over zijn transfer naar FC Barcelona. De 20-jarige Fransman maakte deze zomer de overstap van Borussia Dortmund naar FC Barcelona. Hij forceerde zijn transfer door niet meer te trainen bij de Duitse club en zo probeerde hij BVB onder druk te zetten.

In een kort interview met het blad Sport gaf Dembélé duidelijk aan, dat hij ontzettend graag de transfer naar Barcelona wilde. Volgens de jonge buitenspeler was het een kwestie van tijd dat beide clubs het eens met elkaar werden, maar diende hij wel geduld te hebben. “Uiteindelijk besloot ik om te stoppen met trainen. Ik wilde niet meer en zocht een excuus om niet meer te hoeven gaan.” Met zijn actie, al dan niet ingefluisterd door zijn zaakwaarnemer, probeerde hij de ‘druk’ te vergroten. Werkweigering was een trend die de afgelopen transferzomer vaker werd gebruikt. Onder andere Neymar, Phillipe Coutinho en Sam Larsson haalden dezelfde truc uit.

Weliswaar gaf hij wél aan, dat hij spijt had gehad als de transfer niet was doorgegaan. FC Barcelona betaalde een bedrag van €105.000.000 en dat maakt Dembélé een van de duurste spelers ter wereld. Tevens heeft hij de taak om Neymar te doen vergeten. De Braziliaan kocht zijn contract af en vertrok voor €222.000.000 naar PSG.