Hoewel Juventus afgelopen seizoen slechts ongeveer 25 miljoen euro meer uitgaf dan het binnenkreeg, is het nu al aan het kijken naar nog betere versterkingen. De Italiaanse club heeft haar oog nu gelegd op 3 middenvelders uit verschillende competities: Andrés Iniesta, Emre Can en Leon Goretzka. De contracten van alle 3 de spelers lopen na dit seizoen af.

Juve probeerde afgelopen transferzomer meerdere middenvelders naar de club te halen, maar moest het uiteindelijk doen met Rodrigo Bentancur (Boca Juniors, €10.500.000) en Blaise Matuidi (PSG, €20.000.000). Trainer Massimiliano Allegri vond, en blijkbaar vind, het middenvelder nog onderbezet en zocht, en zoekt, dus vol naar versterkingen. De club wil echter niet te veel uitgeven en kijkt dus in eerste instantie naar transfervrije spelers.

Andrés Iniesta is inmiddels al 33 en lijkt dus aan het einde van zijn Barcelona-tijdperk te komen. De Spaanse ploeg staat niet bekend om het binnenhouden van de wat ouder wordende sterspelers en dus probeert Juventus toe te slaan. Ook de speler zelf zou op dit moment van zijn carrière meer dan ooit open staan voor een vertrek bij Barcelona.

Met Emre Can onderhandelde Juventus al vaker, en ook afgelopen zomer weer. Tot een echte koop komt het telkens echter niet. De Liverpool-leiding heeft aangegeven binnenkort om tafel te gaan met de speler over een contractverlenging. Mocht daar niets positiefs uitkomen, dan is de speler vrij om alvast te gaan praten met niet-Engelse clubs. Juventus’ technisch directeur Giuseppe Marotta gaf aan: “Het contract van Can eindigt in juni, wat betekent dat we in januari kunnen gaan onderhandelen. Ik kan het geen geheim houden dat ik hem een goede speler vind, maar hij is een Liverpool-speler. Alles wat we nu kunnen doen is hem bewonderen.”

Schalke-speler Leon Goretzka werd ook al eerder aan Juventus gelinkt, maar ook hier kwam het niet tot een transfer. De 22-jarige geniet daarnaast van de interesse van Bayern München, maar lijkt nu dus de keuze tussen topclubs te hebben. Juventus haalde ook Benedikt Höwedes al op bij Schalke en kan hem dus eventueel gaan gebruiken om Goretzka binnen te hengelen.

Het is nog de vraag of alle 3 de spelers aan het einde van het seizoen nog steeds transfervrij zijn, maar de trio-deal zou voor Juventus een doorbraak in de internationale transferwereld kunnen betekenen. Het is voor nu in ieder geval afwachten tot de wintertransferperiode, waarin de club met de spelers gaat onderhandelen.

Advertentie