Zowel Vincent Janssen als Diego Costa is bij zijn club Tottenham Hotspur en Chelsea buiten de selectie voor de Champions League gehouden. Clubs moeten hun selectie voor het toernooi op tijd aangeven en mogen niet alle spelers meenemen. Die keuze kan af en toe zwaar zijn en heeft nu voor Janssen en Costa negatief uitgepakt.

Tottenham Hotspur haalde op de deadline-dag Fernando Llorente binnen en dus is Vincent Janssen nu, in ieder geval voor de Champions League, overbodig. De speler zelf schijnt een vertrek op de laatste dag van de transfermarkt te hebben afgewezen, om zo te kunnen gaan vechten voor zijn plek. Europees kan hij dat dus wel vergeten. De Spurs zitten in een groep met Borussia Dortmund, Real Madrid en APOEL Nicosia.

Ook Diego Costa is buiten de selectie voor het Europese toernooi gehouden. Zijn club Chelsea heeft geen plek meer voor de Spanjaard, maar wist geen nieuwe club voor hem te vinden afgelopen zomer. Atlético Madrid schijnt verregaande interesse te hebben en zou de spits absoluut willen overnemen in de winter, en dus heeft trainer Antonio Conte hem niet nodig. “Het is tijd om afscheid te nemen.” zo schrijft een Chelsea-fan op Twitter. De Blues zitten in een groep bij AS Roma, Atlético Madrid en FK Qarabag.

Advertentie