Per 1 november neemt NOS-directeur Jan de Jong het stokje over van Eric Gudde, die zelf stopte bij Feyenoord. De 62-jarige directeur van de landskampioen heeft een baan bij de KNVB aangenomen.

Op de website van de NOS zegt De Jong: “Na ruim 24 jaar NOS sta ik uiteraard niet te boek als een jobhopper. Ik had er met veel plezier nog jaren kunnen werken, want ik heb ernstig last van clubtrouw. Maar deze kans is uniek. Ik wil open en transparant zijn, maar dat gaat even duren. Ik moet gewoon heel veel kennis opdoen. Ik ga de maand september en oktober gebruiken om kopjes koffie te drinken in het Maasgebouw. En ik ga veel tijd doorbrengen met Eric Gudde.”

Het doel van De Jong is dat na een tijdje de selectie voor de helft uit spelers bestaat uit de eigen opleiding, al betwijfelt hij wel of dit te behalen valt.

Advertenties