Arsenal-trainer Arsène Wenger heeft laten weten wel wat te zien in het idee om de wintertransferperiode af te schaffen. Volgens hem blijven spelers op die manier loyaler aan hun club en kijken ze niet al meteen verder.

 “De spelers die niet spelen beginnen al te denken: “Waar ga ik in januari heen?”, dat is niet de juiste manier van omgaan met een club.” zo zei de 67-jarige oefenmeester. “We zijn er om mensen te entertainen en dat kan je alleen doen met mensen die zich volledig inzetten om samen iets te bereiken.”

“Ik vind dat we fatsoen moeten laten zien.” zo vervolgde hij. “We klagen allemaal dat het tegenwoordig te veel om geld gaat, maar we kunnen er iets aan doen. Wij hebben die verantwoordelijkheid in het spel. Je kan geen spelers hebben die zich op een belangrijke wedstrijd moeten voorbereiden en tegelijkertijd nog om 4 uur aan de telefoon zijn: “Ga ik of niet?” of “Voor hoeveel ga ik?”, “Waar ga ik heen?”. De ideale situatie zou zijn wanneer de transfermarkt 48 uur voor de eerste wedstrijd sluit en die vervolgens tot na het seizoen dicht blijft.”